Cambrils recupera la història de l'Hospital de Sang del municipi durant la Guerra Civil amb el suport de la Generalitat

query_builder   24 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Cambrils recupera la història de l'Hospital de Sang del municipi durant la Guerra Civil amb el suport de la Generalitat

Dimecres, 26 de novembre, a les 20 h, presentació del recull de fonts sobre l'Hospital de Sang de Cambrils
Dimecres, 26 de novembre (20 h), Cambrils presentarà el volum Al servei dels ferits: recull de fonts sobre l’Hospital de Sang de Cambrils. Es tracta del primer número de la publicació periòdica Camins: revista de patrimoni cultural, i ha rebut el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica (Dept. d’Interior, Relacions Institucionals i Participació). L’estudi, fruit de dos anys de recerca, recupera el treball de desenes de persones abocades a l’atenció i la cura de soldats i civils que estaven ferits o malalts durant la guerra.
 
L’acte comptarà amb la participació la directora dels Serveis Territorials del Dept. d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Tarragona, Hortènsia Grau; l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, i el regidor de Cultura, Joan Recasens.
 
Amb l’acte de dimecres, l’Ajuntament de Cambrils, el Museu d’Història del municipi i la Biblioteca Pública Municipal tanquen el cicle d’activitats Accions de pau en temps de guerra. Les activitats, iniciades a l’octubre, s’han centrat en la recuperació de figures que, en el context de la guerra, van treballar d'una manera activa en favor de la pau i de la vida. Els dos eixos temàtics del cicle han estat el posicionament del cardenal Vidal i Barraquer i l'activitat assistencial realitzada per l'Hospital de Sang de Cambrils.
 
La Direcció General de la Memòria Democràtica és la unitat del govern que impulsa les polítiques públiques de recuperació de la memòria històrica. Entre altres actuacions, aquesta DG ja va donar suport a l’Ajuntament de Cambrils, l’any 2006, en la recuperació de l’Hospital de Sang i en la rehabilitació del refugi de la Guerra Civil, ubicat al carrer Creus, l’any passat.

20:00|.Sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils (C/. Sant Plàcid, 18)|Cambrils (El Baix Camp)

Presentació del recull de fonts sobre l'Hospital de Sang de Cambrils