Montcada i Reixac celebra les primeres jornades de participació ciutadana en l'àmbit de la infància i la joventut amb el suport de la Generalitat

query_builder   28 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Montcada i Reixac celebra les primeres jornades de participació ciutadana en l'àmbit de la infància i la joventut amb el suport de la Generalitat

Dissabte, 29 de novembre, a les 12.30 h, el director general de Participació Ciutadana, Marc Rius, participarà en la cloenda de les jornades de participació de la infància que han rebut el suport de la Generalitat
Montcada i Reixac organitza demà, divendres 28 de novembre, i dissabte 29, les primeres Jornades de “Participació ciutadana en l’àmbit de la infància i la joventut”, en què es reflexionarà sobre com impulsar la cultura participativa en la infància i la joventut. Les jornades les ha organitzat l’Ajuntament de Montcada i Reixac i Mir Ciutat Jove i han rebut el suport de la Direcció General de Participació Ciutadana (Dept. d’Interior, Relacions Institucionals i Participació), entre d’altres institucions.
 
El director general de Participació Ciutadana de la Generalitat, Marc Rius, participarà dissabte, 29 de novembre (12.30 h), en la cloenda de les jornades. També hi intervindran l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, i la regidora de Participació Ciutadana d’aquest municipi, Teresa Gallego. També assistirà a l’acte el director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Àngel Merino.
 
Les jornades s’adrecen a regidors i regidores, així com tècnics i tècniques municipals d’infància, joventut i participació ciutadana; a especialistes en participació, a personal docent i a representants d’entitats juvenils. 
Les jornades tenen com a objectiu debatre i reflexionar sobre models i experiències de participació ciutadana, especialment les realitzades des de les administracions locals, en l’àmbit de la joventut i la infància. Durant aquests dos dies, diversos experts analitzaran els canals de participació dirigits a infants i joves i es posaran en comú experiències de participació. 
Entre els experts que intervindran en els debats i els tallers, destaquen el catedràtic de ciències polítiques de la UAB, Quim Brugué; la doctora en sociologia i professora de treball social a la UB, Josefa Fernández; i l’alcaldessa de Torrellas, senadora i presidenta de la Comissió de Joventut de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Pilar Pérez. També hi intervindran la responsable del Departament de Participació Ciutadana de Donosti, Eva Salaberria, i el responsable de l’Oficina de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, Manel Brinquis.
 
La Direcció General de Participació Ciutadana és la unitat del govern encarregada de l’impuls de polítiques públiques de participació. Entre les seves actuacions, aquesta DG dóna suport als ens locals perquè duguin a terme actuacions públiques que fomentin la participació ciutadana.

12:30|.Hotel Ciutat de Montcada (c. Verdi, 12)|Montcada i Reixac (El Vallès Occidental)

El director general de Participació Ciutadana, Marc Rius, participarà en la cloenda de les Primeres jornades sobre participació en l'àmbit de la infància i la joventut.