El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació porta a la Fundació Palau de Caldes d'Estrac la mostra 'Més enllà de l'objecte. Obres de la Col·lecció MACBA '

query_builder   28 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació porta a la Fundació Palau de Caldes d'Estrac la mostra 'Més enllà de l'objecte. Obres de la Col·lecció MACBA '

Diumenge vinent, 30 de novembre, a les 12.30 hores, s’inaugura a la Fundació Palau de Caldes d’Estrac l’exposició Més enllà de l’objecte. Obres de la Col·lecció MACBA. Assistiran a l’acte la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera; l’alcalde de Caldes d’Estrac, Joaquim Arnó; el director del MACBA, Bartomeu Marí; el president de la Fundació Palau, Tomàs Nofre; el director de la Fundació Palau, Josep Sampera, i la conservadora responsable de la Col·lecció MACBA, Antònia Maria Perelló. 
 
Aquesta exposició, que porta 82 obres del fons del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) a vuit poblacions catalanes, arriba a Caldes d’Estrac després d’haver visitat el Museu Jaume Morera de Lleida. Emmarcada en el projecte Arts Visuals en Gira, aquesta és la cinquena exposició itinerant produïda pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per difondre l’art contemporani arreu de Catalunya.
 
La mostra reuneix una selecció d’obres significatives d’una trentena d’artistes, entre els quals es troben Àngel Ferrant, Leandre Cristòfol, Moisès Villèlia, així com representants de l’Art Pobre a Catalunya, com Àngel Jové, Antoni Llena, Jordi Galí i Sílvia Gubern. També s’inclouen membres del grup denominat els “catalans de París”, com Miralda, Joan Rabascall, Benet Rossell i Jaume Xifra. Més enllà de l’objecte ofereix una mirada a l’art català de començaments de la segona meitat del segle XX i inclou pintures, escultures i fotografies.
 
Els comissaris de l’exposició són el director del MACBA, Bartomeu Marí, i la conservadora responsable de la col·lecció, Antònia Maria Perelló. A més del MACBA, en l’organització de la mostra hi col·laboren els municipis que l’acolliran, Figueres, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Pineda de Mar i Tortosa, i la Fundació Palau de Caldes d’Estrac. Aquesta és la primera vegada que una part rellevant d’obres de la Col·lecció MACBA surt de les comarques de Barcelona i es projecta en el conjunt del territori.

12:30|.Fundació Palau. C. Riera, 54. Caldes d'Estrac (Maresme)|Caldes d'Estrac (El Maresme)

Inauguració de l’exposició Més enllà de l’objecte. Obres de la Col·lecció MACBA a Caldes d’Estrac