Seminari sobre els costos del conflicte del Sàhara Occidental

query_builder   3 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Seminari sobre els costos del conflicte del Sàhara Occidental

Demà, 4 de novembre, a les 9 h, el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, inaugurarà el seminari
El seminari “Els costos del conflicte del Sàhara Occidental” ha comptat amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat
 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, inaugurarà demà dimarts, 4 de novembre de 2008 (9 h), el seminari “Els costos del conflicte del Sàhara Occidental”, centrat en les situacions que representen costos per a les persones que pateixen els efectes del conflicte del Sàhara. El seminari l’han organitzat la Lliga dels Drets dels Pobles juntament amb Solidaris amb el Poble Sahrauí amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona. També participaran en l’acte la presidenta de la Lliga dels Drets dels Pobles, Rita Huybens, i la presidenta de Solidaris amb el Poble Sahrauí, Carme Arís.
 
En el seminari també s’analitzaran els motius de la situació actual d’impasse en el conflicte. Per fer-ho, hi participarà el director del Programa del Nord d’Àfrica de l’International Crisis Group, Hugh Roberts, que farà una ponència sobre el moment actual del conflicte.
 
El conflicte del Sàhara va esclatar l’any 1975 i fins avui encara no ha trobat solució. En el conflicte estan enfrontats el govern marroquí que reclama el Sàhara com a propi i la població sahrauí, representada pel Front Polisario, que exigeix el dret a l’autodeterminació.
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat és la unitat del govern que s’encarrega de les polítiques públiques de promoció de la cultura de la pau. Entre altres actuacions, l’Oficina dóna suport, a través d’una línia de subvencions anual, a activitats d’entitats sense afany de lucre per al foment de la cultura de la pau i dels drets humans. 
 
Per poder assistir al seminari cal invitació de l’organització. El telèfon de contacte és el 93 723 71 02 (Lliga dels Drets dels Pobles).
 

09:00|.Pati Llimona. Sala Maria Aurèlia Capmany (C/.Regomir,3)|Barcelona (El Barcelonès)

Seminari sobre els costos del conflicte del Sàhara Occidental