El conseller Tresserras inaugura la restauració de la muralla de Balaguer i dels frescos de l'església d'Estamariu

query_builder   5 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Tresserras inaugura la restauració de la muralla de Balaguer i dels frescos de l'església d'Estamariu

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, visitarà divendres vinent, 7 de novembre, les comarques de Lleida, on té previst inaugurar la restauració de la muralla medieval de Balaguer (Noguera) i dels frescos de l’església de Sant Vicenç d’Estamariu (Alt Urgell). Acompanyarà el conseller el director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Lleida, Ferran Rella.
 
Joan Manuel Tresserras arribarà a Balaguer a les 10 hores, on juntament amb l’alcalde de Balaguer, Miquel Aguilà, inaugurarà la segona fase de les obres de restauració de la muralla, conjunt medieval que data d’a partir del segle XI. Les obres han consistit en la consolidació de la zona coneguda com el Bombo, així com un tram de mur en el qual a més de millorar la seva conservació s’ha facilitat l’accessibilitat del centre històric. El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació s’ha fet càrrec del cost total de l’obra, que ha representat una inversió de 869.013 euros.
 
A les 12.45 hores, el conseller serà a Estamariu on inaugurarà el conjunt restaurat de frescos de l’església de Sant Vicenç. A l’acte també assistiran l’alcalde d’aquesta localitat, Pere Navinés; el bisbe d’Urgell, Joan Enric Vives; el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert; el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, i el president de la Fundació Sant Vicenç d’Estamariu, Joan Planes, entre d’altres.
 
L’església romànica de Sant Vicenç, del segle XII, compta amb un conjunt de pintures romàniques que s’ha conservat in situ. La intervenció realitzada en la recuperació d’aquests frescos ha estat gestionada per la Fundació Privada Sant Vicenç d’Estamariu, que ja havia intervingut en la consolidació arquitectònica de l’església, amb el suport del Consell Comarcal pel que fa a l’estudi científic.
 
La recuperació dels frescos d’Estamariu l’ha dut a terme al llarg de dos anys un equip de tècnics restauradors, dirigits per l’especialista en pintura mural Pere Rovira, del Centre de Recuperació de Béns Mobles de la Generalitat. 

 
 
Convocatòria
Acte  >>   
Inauguració de les obres de restauració de la muralla medieval de Balaguer
Dia >>
Divendres 7 de novembre de 2008
Hora >>
10.00 hores
Lloc >>
Carrer del Bombo, s/n. Balaguer (Noguera)
 
 
 
Convocatòria
Acte  >>   
Inauguració de la restauració dels frescos de l’església de Sant Vicenç d’Estamariu
Dia >>
Divendres 7 de novembre de 2008
Hora >>
12.45 hores
Lloc >>
Església de Sant Vicenç. Estamariu (Alt Urgell)
 
 
 
Barcelona, 5 de novembre de 2008
 
 
 
 

10:00|.Carrer del Bombo, s/n|Balaguer (La Noguera)

El conseller Tresserras inaugura la restauració de la muralla de Balaguer i dels frescos de l’església d’Estamariu