Joan Boada i l'experta en prevenció de conflictes Svenja Korth tanquen el primer curs de mediadors de la Generalitat i l'ONU

query_builder   6 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Joan Boada i l'experta en prevenció de conflictes Svenja Korth tanquen el primer curs de mediadors de la Generalitat i l'ONU

Divendres, 7 de novembre (9.30 h), a la Casa Convalescència de Barcelona
El secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, clourà demà, 7 de novembre (9.30 h), el primer curs de formació de mediadors internacionals en matèria de pau i drets humans organitzat conjuntament per la Generalitat i l’Staff College de l’ONU. També participaran en la cloenda, la directora del Programa de pau i seguretat de l’Staff College, Svenja Korth, i el director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia. En l’acte, es lliuraran els diplomes als 30 assistents del curs, dedicat a la prevenció de conflictes a Amèrica Llatina.
 
En el curs “Prevenció de conflictes; bones pràctiques a Amèrica Llatina”,  els responsables dels diferents programes de l’ONU a Amèrica Llatina, de l’Administració catalana i d’entitats i organitzacions de la societat civil han analitzat els riscos i oportunitats que influeixen en les situacions de pau i desenvolupament sostenible. També han tractat els mecanismes per mobilitzar accions preventives, àmbit en què està especialitzada la directora del Programa de pau i seguretat de l’Staff College, Svenja Korth.
 
L’Staff College de l’ONU, on es formen els quadres de l’ONU en mediació i promoció de la pau, té la seva seu a Torí i manté convenis de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya; Alemanya; Suècia; Holanda; Regne Unit; Noruega i la regió italiana del Piemont. L’Assemblea General de les Nacions Unides va crear l’Staff College (UNSSC) l’any 2002 amb l’objectiu de formar el funcionariat internacional que treballa a les Nacions Unides en tasques de mediació i prevenció de conflictes i en desenvolupament econòmic i social. Actualment, també dóna formació a altres cossos funcionarials dels estats membres de la UE, d’altres administracions i la societat civil.
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans és la unitat de la Generalitat responsable de promoure una cultura de la pau i respecte als drets humans. És la impulsora del projecte de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i fomenta la col·laboració amb la societat civil i altres administracions en matèria de polítiques de pau.
 
Després de la cloenda, Joan Boada i Svenja Korth atendran els mitjans de comunicació.

09:30|.Casa Convalescència (c.Sant Antoni Maria Claret, 171)|Barcelona (El Barcelonès)

El secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, clourà el primer curs de mediadors internacionals de la Generalitat i l'ONU.