Investigadors i professorat que treballen la memòria oral es troben per intercanviar experiències

query_builder   6 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Investigadors i professorat que treballen la memòria oral es troben per intercanviar experiències

Dissabte, 8 de novembre (10 h), a la Sala Francesc Buireu de Cervera
La Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Centre d’Estudis de Parla Catalana organitzen la jornada “Eines per a treballs de la memòria oral” per donar suport als professors i investigadors en temes relacionats amb la recuperació de la memòria històrica
 
Demà dissabte, 8 de novembre (10 h), se celebrarà la jornada “Eines per a treballs de la memòria oral” a Cervera, que pretén crear un espai de trobada d’investigadors i professorat. La jornada porta el mateix títol que el llibre coeditat per la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat i l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i coordinat per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana.
 
Amb motiu de la presentació al territori del llibre ara s’ha organitzat la trobada per crear un espai d’intercanvi d’experiències dels col·lectius d’investigadors/es i de professorat que treballa la memòria històrica amb el mètode de les fonts orals. “Eines per a treballs de la memòria oral” és el segon volum de la col·lecció Eines de Memòria, impulsada per la DG de Memòria Democràtica.
 
“Eines per a treballs de la memòria oral” és un material didàctic que estableix els paràmetres bàsics per a la recollida de testimonis en l’elaboració de treballs de recerca basats en entrevistes personals. La guia l’han realitzat Joan Corbalan i Maria Dolors Bernal amb la coordinació d’un grup de treball format per historiadors, arxivers i tècnics. El manual s’adreça a historiadors, centres d’estudi o instituts de secundària que vulguin fer un treball de recuperació de la memòria democràtica a partir de testimonis orals.
 
En la jornada intervindrà un dels autors del llibre, l’historiador i responsable de Projectes i Espais de Memòria que impulsa la DG de la Memòria Democràtica, Jordi Guixé. També hi participarà l’historiador responsable dels Espais de Memòria de Lleida, Josep Calvet, que parlarà de Cervera en el món concentracionari de l’Espanya franquista. A més, ho farà l’historiador del Centre d’Història Contemporània, Jordi Oliva, qui tractarà El cost humà de la Guerra Civil. També hi intervindran l’historiador Gerard Corbella, qui presentarà el Banc Audiovisual de la Memòria Democràtica, i Esther Miralles, del Centre d’Estudis Lacetans, qui farà una xerrada sobre Memòria a la rereaguarda. Recuperar, preservar i difondre la memòria col·lectiva. A més, un representant del projecte Banc de Memòria Digital de les Garrigues, explicarà aquest programa.

10:00|.Sala Francesc Buireu (C/.Manuel Ibarra, s/n)|Cervera (La Segarra)

Jornada sobre "Eines per a treballs de memòria oral"