Presentació del llibre Els Mallols. Un jaciment de la plana del Vallès, entre el neolític i l'antiguitat tardana

query_builder   20 febrer 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Presentació del llibre Els Mallols. Un jaciment de la plana del Vallès, entre el neolític i l'antiguitat tardana

El director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Barcelona, Jordi Roca, i l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral, presentaran demà, dijous 21 de febrer, a les 19.30 hores, el llibre Els Mallols. Un jaciment de la plana del Vallès, entre el neolític i l’antiguitat tardana, editat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i coordinat pel tècnic de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Cerdanyola, Joan Francès. A l’acte, que es farà a l’Espai Enric Granados de Cerdanyola, també assistirà la cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Gemma Hernández.
 
Els Mallols, topònim que vol dir vinya jove, és un dels jaciments arqueològics més importants de Cerdanyola. Va ser localitzat el 1995, quan es realitzaven els treballs d’urbanització d’uns terrenys situats a tocar de l’avinguda de Serragalliners, propers a la masia de Can Planes. El llibre que es presentarà demà recull els resultats científics dels treballs que s’hi han dut a terme.
 
El jaciment, format per 211 fosses de tipologia i funcionalitat diversa, abasta un període que va del neolític a l’antiguitat tardana (del 4000 aC al segle VII dC), per la qual cosa resulta un conjunt arqueològic fonamental per comprendre l’evolució del poblament i les formes d’ocupació i explotació del territori a la zona de Cerdanyola durant aquest període.

19:30|.Espai Enric Granados (pl. Enric Granados, 1)|Cerdanyola del Vallès (El Vallès Occidental)

El director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Barcelona, Jordi Roca, i l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral, presentaran el llibre Els Mallols. Un jaciment de la plana del Vallès, entre el neolític i l’antiguitat tardana.