El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació presenta l'exposició itinerant d'art avantguardista Peces de Col.lecció

query_builder   7 febrer 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació presenta l'exposició itinerant d'art avantguardista Peces de Col.lecció

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través de la Direcció General de Cooperació Cultural, presentarà l’exposició itinerant Peces de col·lecció, que vol donar a conèixer una part essencial de l’art avantguardista català dels segles XX i XXI i la tasca de les galeries d'art com a aparadors de la creació artística actual i avantsala del col·leccionisme d'art. La mostra serà inaugurada per la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera, i el regidor de Cultura del Prat de Llobregat, Francisco Manuel Lorenzo, el proper divendres, 8 de febrer, a les 19.00 hores, a la Sala d’Art Josep Bages, i es podrà visitar fins al 16 de març de 2008 al Prat de Llobregat. També hi assistiran el comissari de l’exposició, Josep Bracons, i el president del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, Jordi Barnadas.
 
Peces de col·lecció és una mostra d’art català contemporani, feta a partir d'una selecció d'obres d’artistes com Picasso, Miró, Tàpies, Clavé, Cuixart o Guinovart entre d’altres, que han cedit 19 galeries d’arreu del país membres del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya. L’exposició que consta de 38 peces, cadascuna d’un autor diferent, inclou obres que abasten un ampli ventall de plantejaments estètics i tècniques com la pintura, escultura, dibuix, collage, obra gràfica i fotografia.
 
La mostra viatjarà per diferents poblacions i sales d’exposicions de Catalunya. Durant l’any 2008 i desprès del Prat de Llobregat, l’exposició continuarà la seva itinerància per Tortosa, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Corbera de Llobregat. Amb motiu de l’exposició, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha editat un catàleg.
 
Aquesta és la quarta exposició itinerant produïda pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació que es presenta dins el programa de circuits i difusió cultural als municipis. Tant les anteriors exposicions dedicades a Eduardo Chillida, Humberto Rivas i Joan Miró com Peces de col·lecció responen a l’objectiu del Departament de difondre l’art contemporani, en multiplicitat de suports, arreu de Catalunya i amb la col·laboració dels propis ajuntaments.
  
El recorregut previst de la mostra és el següent:  
Del 8 de febrer al 16 de març de 2008
                             
Sala d’Art Josep Bages. Torre Muntadas.
Jaume Casanovas, 80
El Prat de Llobregat
Del 20 de març a l’11 de maig de 2008
 
Ptg. de la Ribera, 11
Tortosa
Del 19 de juny al 31 de juliol de 2008
Lluís Castells 16
Sant Boi de Llobregat
Del 16 d’octubre al 30 de novembre de 2008
Can Sisteré
Jardins de Can Sisteré
Santa Coloma de Gramenet
Del 5 de desembre de 2008 al 18 de gener de 2009
 
Sala Exposicions Antic Hospital de Peregrins
Major, 16
Corbera de Llobregat
 
Horari: de dimarts a dissabte, de 16 a 21 h i diumenges i festius, d’11 a 14 h.
 
 

19:00|.Sala d'Art Josep Bages (c. Jaume Casanovas, 80)|Prat de Llobregat (El Baix Llobregat)

La directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera, i el regidor de Cultura del Prat de Llobregat, Francisco Manuel Lorenzo, inauguraran l’exposició itinerant d’art avantguardista Peces de Col·lecció.