El conseller Pelegrí presideix demà al Palau de la Generalitat l'entrega del Premi PITA 2010

query_builder   12 desembre 2011 10:27

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí presideix demà al Palau de la Generalitat l'entrega del Premi PITA 2010

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila,  presidirà demà dimarts, dia 13 de desembre, l’acte de lliurament del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) corresponent a 2010.
 
L’acte es farà demà a partir de les 19:00 hores a la Sala Auditori del Palau de la Generalitat, a Barcelona.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural (DAAM) va crear i convocar el Premi PITA l’any 2001 a fi de fomentar i incentivar en el sector agroalimentari actuacions innovadores i capdavanteres que signifiquin una novetat tecnològica per a l'empresa i que representin un nou producte o procés.
 
Els premiats
 
El Premi PITA 2010 en la modalitat empresa agrària ha estat per a SAT Edoa 1446 CAT, de Sucs (Segrià), per la producció, en hivernacle, calefactat amb biomassa, de cireres d’alta qualitat fora de temporada, les primeres de l’hemisferi nord, amb comercialització i venda a botigues gourmet de tot el món.
 
En la mateixa modalitat ha estat nominada l’empresa Sargaire, d’Almacelles (Segrià), per l’adequació d’una explotació ramadera de vedells amb venda al detall de la seva producció, produint tota l’alimentació del bestiar en la pròpia explotació i cercant nous cultius i sistemes d’ensitjat per tal d’obtenir una carn de màxima qualitat.
 
El Premi PITA 2010 en la modalitat d’agroindústria ha estat per a El Pastoret de la Segarra, SL, de Sant Guim de Freixenet (Segarra), per la implantació, en una nova planta d’elaboració, de nous processos de producció de productes làctics que ha permès implantar una línia de postres que innova en l’elaboració i presentació del producte final.
 
En la mateix modalitat ha estat nominada l’empresa Embotits Estamariu, SL, de la Seu d’Urgell (Alt Urgell), per la creació d’una empresa artesana que elabora productes originaris de muntanya, com donja i bringuera, que s’han adequat als temps d’avui amb les noves tecnologies, donant resposta a les noves necessitats gastronòmiques.
 
 
 
 

19:00|.Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, presidirà l’acte de lliurament del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) corresponent a 2010.