El Parc Natural del Delta de l'Ebre obre un nou itinerari en bici per veure l'entorn i les tradicions

query_builder   11 març 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El Parc Natural del Delta de l'Ebre obre un nou itinerari en bici per veure l'entorn i les tradicions

Demà es presenta la ruta que transcorre per 17 km de vies amb poc trànsit de vehicles
El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha dissenyat un nou itinerari de 17,1 km per recórrer l’indret en bicicleta. La ruta comença a l’Ecomuseu, el centre d’informació del Parc situat a Deltebre, i continua pels arrossars d’aquesta població, va per camins rurals i arriba fins a la badia del Fangar.
 
El nou itinerari transita, entre d’altres indrets, pel riu Fondo, un antic braç de l’Ebre, transformat avui dia en arrossars; per la badia del Fangar, on destaquen el port d’Illa de Mar i la bocana del Rompent i on es poden veure les embarcacions, els ormejos i les activitats típiques dels pescadors locals; així mateix, transita per les antigues salines de Secanella.
 
La presentació del nou itinerari es farà dimecres, 12 de març, a les 17 h, a la sala de plens de l’Ajuntament de Deltebre (Baix Ebre) i comptarà amb la presència de Teresa Culvi i Porres, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Deltebre, i de Xavier Abril, tècnic d’ús públic del Parc Natural del Delta de l’Ebre .
 
Els objectius principals del nou recorregut són, d’una banda, millorar la seguretat dels ciclistes, ja que s’ha dissenyat un recorregut per vials on hi ha poc trànsit de vehicles i, de l’altra, es pretén potenciar el turisme lúdic i esportiu i es facilita que amb la bicicleta es puguin visitar els indrets més interessants del delta. Per elaborar l’itinerari s’ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Deltebre.
 
El delta de l’Ebre és un espai ideal per anar en bici i els darrers 15 anys s’ha intensificat el volum d’usuaris, interns i externs, que es desplacen en bicicleta. És un territori pla, amb paisatges variats, on destaquen les basses litorals, els camps dunars, els arrossars, els sosars i les platges inacabables d’arena fina.
 
De moment, el nombre de quilòmetres de carrils exclusius per a bicicleta al delta de l’Ebre és poc important. Només destaquen, en zones del Parc, els carrils bici de la bassa de l’Encanyissada (4 km), de la Tancada (3 km), de la bassa de les Olles (3 km) i del Garxal (1,5 km). La resta de recorreguts combinen l’accés al medi natural a través de camins rurals ja existents.

17:00|.Ajuntament de Deltebre. Plaça 20 de maig s/n. |Deltebre (El Baix Ebre)

Presentació d’un nou itinerari en bicicleta pel delta de l’Ebre