El conseller Saura i el representant de de l'ONU Carlos Lopes presenten l'acord per convertir Catalunya en centre de formació de Nacions Unides

query_builder   17 març 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Saura i el representant de de l'ONU Carlos Lopes presenten l'acord per convertir Catalunya en centre de formació de Nacions Unides

Dimarts, 18 de març (17.15 h), al Palau de la Generalitat
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el president de l’Staff College de les Nacions Unides (UNSSC), Carlos Lopes, presentaran demà dimarts (17.15 h) l’acord que permetrà convertir Catalunya en el primer centre de formació de l’ONU a tot l’Estat. L’acord permetrà que es puguin formar a Catalunya mediadors internacionals i experts en prevenció de conflictes i promoció dels drets humans. El projecte, cofinançat per la Generalitat i l’ONU, s’inclourà en el pla d’actuacions de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). A l’inici de l’acte, el conseller i Carlos Lopes signaran un conveni de col·laboració i tot seguit presentaran les activitats formatives que es desenvoluparan. També assistiran a l’acte el director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, Xavier Badia, membres de la comissió d’experts de l’ICIP; representants de la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, etc.
L’Staff College de les Nacions Unides (UNSSC) es va crear l’any 2002 amb l’objectiu de formar el funcionariat internacional que treballa a les Nacions Unides en tasques de mediació i prevenció de conflictes i desenvolupament econòmic i social. Actualment, l’organisme amb seu a Torí (Itàlia) també forma en aquestes àrees, així com funcionament intern de les Nacions Unides, altres cossos funcionarials dels estats membres de la UE, d’altres administracions i la societat civil.
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans és la unitat de la Generalitat responsable de promoure una cultura de la pau i respecte als drets humans i ha estat la impulsora del projecte de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).
 
Després de la presentació, el conseller Saura i Carlos Lopes atendran els mitjans

17:15|.Palau de la Generalitat (Pl. Sant Jaume, 4)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el president de l’Staff College de les Nacions Unides (UNSSC), Carlos Lopes, presentaran l’acord que permetrà que es puguin formar a Catalunya mediadors internacionals i experts en prevenció de conflictes i promoció dels drets humans.