La directora d'Artesania Catalunya, Gemma Amat, inaugurarà demà a Ripoll l'exposició itinerant "Turisme, artesania i disseny a Terrassa"

query_builder   6 març 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La directora d'Artesania Catalunya, Gemma Amat, inaugurarà demà a Ripoll l'exposició itinerant "Turisme, artesania i disseny a Terrassa"

· En aquest marc, la directora acompanyada de l'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, i la regidora de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Terrassa, Eva Bermúdez, donarà a conèixer les bases del concurs per a la creació de productes artesans vinculats
La directora d’Artesania Catalunya, Gemma Amat, inaugurarà demà a Ripoll l’exposició itinerant “Turisme, artesania i disseny a Terrassa. Un model d’innovació a Catalunya” que acollirà l’Antiga Església de Sant Pere fins el proper 4 de maig. Aquesta és una mostra dels productes d’artesania de Terrassa Turisme que properament acollirà Cardona, Palafrugell i Vilanova.
 
En el marc de la inauguració la directora Gemma Amat acompanyada de l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, i la regidora de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Terrassa, Eva Bermúdez, donarà a conèixer als artesans de la comarca del Ripollès, les bases del concurs per a la creació de productes vinculats a insígnies de la població de Ripoll, aprofitant la riquesa i varietat del patrimoni natural, arquitectònic, patrimonial i cultural, amb l’objectiu de potenciar l’artesania com a element d’identitat de la vila.
 
Aquestes accions, l’exposició i la convocatòria de concurs, s’emmarquen dins el projecte que impulsa Artesania Catalunya organisme adscrit al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, i l’Ajuntament de Terrassa, per a la difusió arreu de Catalunya d’un model de promoció turística basat en l’elaboració de productes artesans vinculats al territori.  L’objectiu de la iniciativa conjunta és animar als municipis a desenvolupar una producció d’artesania lligada als referents turístics, culturals o identitaris de la zona.
 
En el marc de la inauguració, es presentarà l’experiència de l’Ajuntament de Terrassa que ha apostat per aquest model de promoció turística de la ciutat, disposant d’una rellevant oferta artesana vinculada clarament a elements estratègics i emblemàtics de la ciutat com a carta de presentació al visitant. 
Empremtes de Catalunya
D’altra banda la directora d’Artesania Catalunya posarà a l’abast del municipi el projecte Empremtes de Catalunya. L’organisme, està creant noves vies de comercialització que complementin les ja existents i potenciïn la seva presència en el mercat. Una de les vies d’actuació està clarament vinculada amb la promoció turística, amb la creació del projecte anomenat Empremtes de Catalunya, mitjançant el qual es pretén posar en el mercat una gamma de productes elaborats artesanament i que s’identifiquin amb trets rellevants i emblemàtics de la identitat catalana, com són la cultura, art, costums populars, arquitectura i paisatge, entre d’altres

12:00|.Antiga Església de Sant Pere (pl. Abat Oliva, s/n)|Ripoll (El Ripollès)

La directora d’Artesania Catalunya, Gemma Amat, inaugurarà a Ripoll l’exposició itinerant  “Turisme, artesania i disseny a Terrassa”