La Generalitat i l'IGOP presenten un estudi sobre la relació del moviment català per la pau amb el futur Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

query_builder   10 abril 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat i l'IGOP presenten un estudi sobre la relació del moviment català per la pau amb el futur Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

Demà, divendres 11 d'abril, presentació de l'estudi "L'Institut Català Internacional per la Pau i el moviment social a Catalunya" editat per l'Oficina de Promoció de la Pau i els DDHH de la Generalitat
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, presentarà demà, divendres 11 d’abril (17h), les jornades “L’ICIP i els moviments per la pau a Catalunya, models de relació” a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP). En la jornada es presentarà el treball “L’Institut Català Internacional per la Pau i el moviment social a Catalunya”, que analitza la relació entre la institució i el moviment social que treballa per la promoció de la pau i els drets humans.  
 
L’Institut Català Internacional per la Pau i el moviment social a Catalunya”, realitzat pels investigadors de l’IGOP Robert Gonzàlez i Esther Vivas, l’ha editat l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans dins la col·lecció “Materials de pau i drets humans”. La investigació analitza les xarxes d’acció col·lectiva per la pau i la seva relació amb les institucions, i valora la missió i les expectatives de l’ICIP. L’estudi destaca el repte de l’ICIP com a proposta institucional innovadora.
 
En la jornada “L’ICIP i els moviments per la pau a Catalunya, models de relació”, també hi participarà el professor de la UB, Xavier Godàs, que parlarà sobre “Els moviments socials i les polítiques públiques”. Després, els autors del treball exposaran la recerca i se celebrarà una taula rodona amb membres d’ONG sobre “el moviment catàla per la pau davant la creació de l’ICIP: reptes i perspectives”. Entre els participants a la taula rodona, hi haurà la vicepresidenta de la Federació Catalana d’ONG per la Pau, Tica Font; la coordinadora del CEDRE, Gemma Valeri; el membre d’Aturem la Guerra, Francesc Tubau, i la membre de Dones per Dones, Montserrat Cervera. Clourà la jornada el coordinador especial per a la posada en funcionament de l’ICIP, Rafael Grasa.
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, impulsora de l’ICIP, és la unitat del govern encarregada de les polítiques públiques de foment de la pau i promoció dels drets humans. Entre les seves actuacions, aquesta Oficina edita la col·lecció “Materials de pau i drets humans” en què publica treballs elaborats per investigadors i centres especialitzats sobre cultura de la pau.

19:00|.Escola de Polítiques Socials i Urbanes de l'IGOP-UAB. (Passeig d'Urrutia, 17)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, presentarà l'estudi “L’Institut Català Internacional per la Pau i el moviment social a Catalunya”.