El conseller Tresserras i la consellera Capdevila inauguren l'exposició Dones. Els camins de la llibertat al Museu d'Història de Catalunya

query_builder   16 abril 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Tresserras i la consellera Capdevila inauguren l'exposició Dones. Els camins de la llibertat al Museu d'Història de Catalunya

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, inauguraran el proper dijous, 17 d’abril, a les 20.00 hores, l’exposició Dones. Els camins de la llibertat, que es podrà visitar fins al 20 de juliol de 2008 al Museu d’Història de Catalunya. A l’acte també assistiran la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera; la presidenta de l’Institut Català de la Dona, Marta Selva, i el director del Museu d’Història de Catalunya, Jaume Sobrequés.
 
L’exposició Dones. Els camins de la llibertat, produïda pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, és una mostra dedicada a les dones i al procés de conquesta dels seus drets a través de la història, des del món grecoromà fins als nostres dies.
 
Amb motiu de l’exposició, s’han organitzat un ampli ventall d’activitats entre les quals s’inclouen visites comentades gratuïtes els diumenges, l’itinerari A peu per la Barcelona de les dones, l’espectacle teatral Anem a fer una musa i un cicle de cinema i debat a partir de la projecció d’una sèrie de documentals sobre els moviments reivindicatius feministes nascuts als anys setanta.
 
El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació també ha editat un catàleg que conté un ampli ventall d’articles d’historiadores i estudioses, així com retrats de dones que han destacat al llarg de la història en diferents àmbits, amb l’objectiu d’oferir una perspectiva més personal sobre els contextos històrics analitzats a la mostra.
 
El mateix dia 17, a les 12.00 hores, es presentarà la mostra als mitjans de comunicació, en el decurs d’una visita guiada en la qual participaran les dues comissàries de l’exposició, la historiadora, Mary Nash, i la professora, Maria Lluïsa Penelas, i el director del Museu d’Història de Catalunya.

 
Convocatòria
Acte >>  
Presentació i inauguració de l’exposició Dones. Els camins de la llibertat
Dia >>
Dijous, 17 d’abril de 2008
Hora >>
12.00 hores – Presentació per als mitjans
20.00 hores – Inauguració
Lloc >>
Museu d’Història de Catalunya. Pl. de Pau Vila, 3. Barcelona

20:00|.Museu d'Història de Catalunya (Pl. de Pau Vila, 3)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, inauguraran l’exposició Dones. Els camins de la llibertat, al Museu d’Història de Catalunya. També hi assistirà la presidenta de l’Institut Català de la Dona, Marta Selva.