Artur Mas presidirà dilluns vinent l'acte d'homenatge a José Heredia Cortés, "Tío José"

query_builder   13 gener 2012 10:29

event_note Nota de premsa

Artur Mas presidirà dilluns vinent l'acte d'homenatge a José Heredia Cortés, "Tío José"

 
El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, presidirà dilluns vinent, 16 de gener, a les 17.30 hores, l¿acte d¿homenatge a José Heredia Cortés, ¿Tío José¿, que tindrà lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. A l¿acte també assistiran la vídua de José Heredia, Manuela Cortés; el president de la Unió Romaní, Juan de Dios Ramírez Heredia, i el president de la Federació d¿Associacions Gitanes de Catalunya, José Santos, entre d¿altres.
 
L¿acte, que conduiran Maite Heredia i Mercedes Porras, s¿obrirà amb la projecció d¿un vídeo sobre l¿homenatjat. A continuació, intervindran el president de la Unió Romaní i el president de la Federació d¿Associacions Gitanes de Catalunya. Seguidament, el president lliurarà un record de l¿acte a la vídua del ¿Tío José¿ i el nét de l¿homenatjat, Enrique Heredia, pronunciarà unes paraules d¿agraïment. Clourà l¿acte el president de la Generalitat amb el seu parlament.
 
José Heredia Cortés (Lanjarón 1929 ¿ Barcelona 2011) va començar en el món laboral treballant de venedor. A principis dels anys 70 va venir a Catalunya per motius professionals i l¿any 1977 es va instal·lar a viure al barri de La Mina. Des de la seva arribada va dedicar-se a millorar la convivència al barri. Va intervenir en multitud d¿ocasions, mostrant les seves aptituds per la mediació, el diàleg i l¿enteniment.
 
L¿any 1991 es va constituir el Consell Gitano de Catalunya, format pel Tío Marchena, el Tío Emilio, el Tío Vicente, el Tío Doya i el Tío José, que fou escollit president. A partir d¿aquest moment va iniciar una estreta relació de col·laboració amb les administracions.
 
 

17:30|.Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat (Plaça de Sant Jaume, s/n)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, presidirà l¿acte d¿homenatge a José Heredia Cortés, ¿Tío José¿. També hi assistiran la vídua de José Heredia, Manuela Cortés; el president d'Unió Romaní, Juan de Dios Ramírez Heredia;  el president de la Federació d¿Associacions Gitanes de Catalunya, José Santos; el conseller d'Interior, Felip Puig; el secretari de Comunicació, Josep Martí, i el delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba. En el decurs de l'acte, el president lliurarà un record de l'homenatge a la vídua del ¿Tío José¿ i el nét de l¿homenatjat, Enrique Heredia, pronunciarà unes paraules d¿agraïment. També hi intervindran els presidents de la Federació d¿Associacions Gitanes de Catalunya i d'Unió Romaní i el director de l'Institut de Cultura Gitana, Diego Fernández. Clourà l¿acte el president de la Generalitat amb el seu parlament.