El portaveu del Govern participa a la Festa dels Tonis 2012 de Taradell

query_builder   13 gener 2012 11:58

event_note Nota de premsa

El portaveu del Govern participa a la Festa dels Tonis 2012 de Taradell

  • Francesc Homs atendrà als mitjans de comunicació a les 11.15 hores al pàrquing de carruatges La Coma del Reig
El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, participarà aquest diumenge 15 de gener a la Festa dels Tonis 2012 en honor a Sant Antoni Abat de Taradell, a la comarca d’Osona.
 
El portaveu del Govern arribarà a les 10.30 hores a l’Ajuntament on serà rebut per l’alcalde Lluís Verdaguer i altres responsables municipals i on signarà el llibre d’honor del Consistori. Posteriorment, Francesc Homs participarà en l’acte de lliurament del Toni d’Honor. En aquest acte, també hi assistirà el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó.
 
A les 11.15 hores aproximadament, el portaveu del Govern atendrà els mitjans de comunicació al pàrquing de carruatges La Coma del Reig (Ctra. Mont-rodon). A continuació, Homs obrirà la comitiva del Passant dels Tres Tombs.
 
L’any passat, el Govern va acordar declarar festa d’interès nacional aquesta festa tradicional. A l'arxiu parroquial de Taradell hi consten dades de la celebració d’aquesta festa en honor de Sant Antoni Abat des de 1780. Des dels inicis del segle XX fins al 1982, la Festa dels Tonis s'organitzava a través de l'Associació de Sant Antoni Abat. El 1982 es va constituir l'actual Comissió de festes de Sant Antoni Abat i es va començar a organitzar la Festa dels Tonis sense dependre de la Parròquia. Des de llavors aquestes festse de Taradell s'han celebrat de manera ininterrompuda durant el cap de setmana anterior al dia de Sant Antoni Abat (17 de gener), amb l'única excepció de l'any 2002.

11:15|.Pàrquing de carruatges La Coma del Reig (ctra. Mont-rodon)|Taradell (Osona)

El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, participarà en la Festa dels Tonis 2012 en honor a Sant Antoni Abat de Taradell. També hi assistirà el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó. El portaveu atendrà als mitjans de comunicació a les 11.15 hores.