El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el delegat del Govern a Madrid, Jordi Casas, inauguraran l'exposició "Festival Castell de Peralada. 25 anys d'emocions"

Es podrà visitar al Centre Cultural Blanquerna del 18 de gener al 31 de març de 2012

query_builder   16 gener 2012 11:28

event_note Nota de premsa

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el delegat del Govern a Madrid, Jordi Casas, inauguraran l'exposició "Festival Castell de Peralada. 25 anys d'emocions"

Es podrà visitar al Centre Cultural Blanquerna del 18 de gener al 31 de març de 2012

El pròxim dimecres 18 de gener de 2012, a les 19:30 hores, tindrà lloc al Centre Cultural Blanquerna (c/ Alcalá, 44 / www.ccblanquerna.cat), seu cultural de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, la inauguració de l¿exposició fotogràfica Festival Castell de Peralada. 25 anys d'emocions, produïda pel Festival Castell de Peralada amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de Gas Natural Fenosa.
 
La inauguració anirà a càrrec del conseller d¿Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, acompanyat del delegat del Govern, Jordi Casas. També intervindran el director d'Atenció Ciutadana i Difusió de la Generalitat, Ignasi Genovès; la presidenta del Festival Castell de Peralada, Carmen Mateu de Suqué i el director del Festival Internacional de Música Castell de Peralada, Oriol Aguilà. La mostra es podrà visitar fins el 31 de març al Centre Cultural Blanquerna.
 
Festival Castell de Peralada. 25 anys d'emocions reviu els moments més destacats del Festival, un esdeveniment de projecció internacional que va néixer fa un quart de segle i té lloc cada estiu a la localitat empordanesa de Peralada. Al llarg de tots aquest anys, el Festival s¿ha convertit en un punt de trobada dels intèrprets més destacats de la música, l¿òpera i la dansa de les darreres dècades. Al voltant de 600.000 espectadors han gaudit dels espectacles presentats a Peralada.  Així mateix, s¿hi ha combinat espectacles de caràcter internacional amb d¿altres de més arriscats, apostant per directors d¿escena com Mario Gas, Calixto Bieito, Carles Santos, Joan Font, Àlex Rigola o La Fura dels Baus, entre d¿altres. Les produccions i coproduccions pròpies també han estat una de les particularitats del festival.
 
L¿exposició presenta les fotografies per temes i segueix un ordre cronològic: des de l¿anomenat ¿Estiu Musical¿ (1983-1986), abans de la inauguració del Festival, fins a l¿any 2010. Moments importants són el retorn de Josep Carreras després de la seva convalescència, la producció Viva la Mamma (1990), amb Montserrat Caballé i Joan Pons al capdavant i, la participació de grans estrelles internacionals com ara Samy Davis Jr. i Liza Minnelli, Paul Anka, Woody Allen, Keith Jarret, Antonio Gades o Charles Aznavour. També s¿hi poden veure grans divos de l¿òpera com ara Plácido Domingo, Alfredo Kraus, Jaume Aragall, Teresa Berganza, Ainhoa Arteta, Juan Diego Flórez o Jessye Norman.
 
El Festival Castell de Peralada ha estat guardonat recentment amb el premi "Institució que ha contribuït molt significativament al món de la lírica" per la Fundación Premios Líricos Teatro Campoamor i pels Premis Ópera Actual 2011.
 
L'exposició Festival Castell de Peralada. 25 anys d'emocions es pot visitar al
Centre Cultural Blanquerna (c/ Alcalá, 44) www.ccblanquerna.cat
Del 18 de gener fins el 31 de març 2012
De dilluns a divendres (de 10:30h a 21:30 h) i els dissabtes (10:30h a 20:30h)
 

19:30|.Centre Cultural Blanquerna -Delegació del Govern a Madrid (c. Alcalá, 44)|Madrid (Madrid)

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el delegat del Govern a Madrid, Jordi Casas, inauguraran l'exposició "Festival Castell de Peralada. 25 anys d'emocions". També intervindran el director general d'Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; la presidenta del Festival Castell de Peralada, Carmen Mateu de Suqué, i el director del Festival Internacional de Música Castell de Peralada, Oriol Aguilà.