El conseller Tresserras participa en l'homenatge d'entitats cíviques i culturals a Josep Maria Ainaud de Lasarte

query_builder   11 juny 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Tresserras participa en l'homenatge d'entitats cíviques i culturals a Josep Maria Ainaud de Lasarte

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, acompanyat pel director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, participarà demà, dijous 12 de juny, a les 19 hores, en l’homenatge a Josep Maria Ainaud de Lasarte, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes, la Fundació Lluís Carulla i la Fundació Joan Maragall, amb la col·laboració dels Museu d’Història de Catalunya, que acollirà l'acte.
 
Tota una sèrie de convidats glossaran la figura de Lasarte i la seva dedicació a la cultura i al país: Francesc Casares, Josep M. Figueres i Sílvia Cóppulo abordaran l’àmbit professional; Oriol Bohigas, Josep Maria Espinàs, Joaquim Llimona i Joaquim Maria Puyal parlaran sobre el seu compromís social; Mònica Pagès, Albert Manent i el president Jordi Pujol, que clourà la jornada, versaran sobre la seva dimensió personal. Durant l’acte s’obsequiarà els assistents amb la publicació Reconeixement a Josep Maria Ainaud de Lasarte, un home de lletres generós, editada especialment per a l’ocasió per l’Editorial Barcino i la Institució de les Lletres Catalanes.
 
Josep Maria Ainaud de Lasarte (Barcelona, 1925) és advocat, polític, historiador i una persona molt vinculada a la promoció de la cultura catalana. El gruix de la seva obra gira entorn de l’estudi del catalanisme i les seves figures històriques. Obres com Prat de la Riba, home de govern o Ventura Gassol en són un exemple.

19:00|.Museu d'Història de Catalunya-Palau de Mar (pl. Pau Vila, 3)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manel Tresserras,  participarà en l’homenatge d’entitats cíviques i culturals a Josep Maria Ainaud de Lasarte.