Presentació dels resultats dels treballs d'exhumació de la fossa comuna de Gurb

query_builder   12 juny 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Presentació dels resultats dels treballs d'exhumació de la fossa comuna de Gurb

Demà divendres, 13 de juny (10.30 h), a l'Ajuntament de Gurb
La doctora Assumpció Malgosa (professora d’Antropologia Física de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinadora de l’actuació) i Queralt Solé, (historiadora i responsable de la Unitat de Desapareguts i Fosses Comunes de la DG de la Memòria Democràtica de la Generalitat) informaran demà (10.30h) dels resultats de les tasques d’exhumació de la fossa de Gurb. En la roda de premsa, s’explicarà quantes restes s’han localitzat i en quin estat es troben.
 
Els treballs d’excavació i d’exhumació es donaran per finalitzats en les pròximes hores amb la retirada de totes les restes localitzades i el seu trasllat als laboratoris de la UAB. El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació (DG de Memòria Democràtica) va iniciar els treballs d’excavació i d’exhumació de la fossa el passat 4 de juny, a través d’un equip d’investigadors coordinats per la UAB. L’objectiu és establir un protocol que guiï les actuacions futures en aquest àmbit un cop aprovada la Llei de Fosses, ara en tràmit parlamentari.
 
Després de la roda de premsa (11.30h aprox.), els mitjans que ho desitgin podran prendre imatges dels treballs a la fossa 
 

10:30|.Ajuntament (Mas l'Esperança, s/n)|Gurb (Osona)

La historiadora i responsable de la Unitat de Desapareguts i Fosses Comunes de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat, Queralt Solé, i la professora d’Antropologia Física de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinadora de l’actuació, la doctora Assumpció Malgosa, informaran dels resultats de les tasques d’exhumació de la fossa de Gurb.