Roda de premsa de presentació de FESTCAT 2008, Escoles d'Estiu de Cultura Popular

query_builder   16 juny 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Roda de premsa de presentació de FESTCAT 2008, Escoles d'Estiu de Cultura Popular

La FESTCAT'08 renova la cultura popular entre el 13 i el 26 de juliol a quatre escoles d'estiu repartides per tot Catalunya
La Festcat és una proposta formativa i divulgativa del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), en el camp de la cultura popular i tradicional. Un dels seus principals objectius és optar per la renovació de la nostra cultura popular que, amb unes profundes arrels, creix cap al futur. Són quatre escoles repartides arreu del país, adreçades als elements de la festa, la dansa, el joc i la música tradicional, entre altres disciplines. 
 
Del 13 al 19 de juliol podem gaudir de l’Escola de Jocs Tradicionals a Horta de SantJoan (Terres del Ebre). Un dels seus eixos principals és la connexió del joc amb els oficis, cercant continguts i fonts d'inspiració per a la pràctica en l'educació, el lleure o el turisme cultural. A més, també cal destacar el caràcter transversal  que des d’aquesta escola s’aporta al joc i que permetrà atendre a la seva relació amb el territori, la recerca o fins i tot les noves tecnologies.
 
A part d’Horta de Sant Joan, trobem Escoles d’Estiu temàtiques a Esterri d’Àneu (Lleida), Dansàneu, centrat en la dansa tradicional del 13 al 19 de juliol, Llívia (Girona), Escola de la Festa, la més complerta de totes del 13 al 20 de juliol, i Torroella de Montgrí (Girona), Curs de música Tradicional,  una cita de referència amb la música tradicional del 20 al 26 de juliol.
 
Per presentar la programació 2008 de la Festcat i de l’Escola dels Jocs, ens complau convidar-vos a la presentació que tindrà lloc al la seu dels Serveis Territorials de Terres del Ebre (Tortosa) el dimarts 17 de juny a les 12:30h. Per la presentació comptarem amb la presència de Xavier Vega i Castellví, directror dels Serveis Territorials de Terres de l’Ebre; Àngel Ferràs Tomàs, alcalde d’Horta de Sant Joan; Artur Gaya (Quico el Cèlio), membre del consell pedagògic de la FESTCAT d’Horta, i d’altres membres del consell escolar.
 
 

12:30|.Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació (c. Santa Anna, 3-5)|Tortosa (El Baix Ebre)

El director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a les Terres de l’Ebre, Xavier Vega, presentarà en roda de premsa el programa de FESTCAT 2008, Escoles d'Estiu de Cultura Popular.