Medi Ambient presenta el catàleg de flora amenaçada de Catalunya

query_builder   30 maig 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Medi Ambient presenta el catàleg de flora amenaçada de Catalunya

.
Dilluns comencen a Blanes les Primeres Jornades Catalanes de Conservació de Flora durant les quals es donarà a conèixer el decret elaborat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, conjuntament amb la Universitat de Barcelona i la Fundació Carl Faust –Jardí Marimurtra-, organitza les Primeres Jornades Catalanes de Conservació de Flora. Les Jornades es fan a l’hotel Blau Cel de Blanes (la Selva) i les ponències començaran dilluns, 2 de juny, a les 10 del matí.
 
Durant les Jornades, és prevista la presentació del Catàleg de flora amenaçada de Catalunya, en el qual el Departament de Medi Ambient i Habitatge treballa de fa anys i que servirà com a eina de gestió de la flora a tot el territori. Aquest Catàleg es troba en la fase final de tramitació i pendent de publicació pròximament. S’hi inclouen dues categories d’amenaça: En perill d’extinció i Vulnerable. En total, hi ha 59 espècies En perill i 123 espècies Vulnerables. La nova catalogació implica un salt quantitatiu important, ja que amb l’anterior legislació només hi havia protegides a tot el territori català 5 espècies. La ponència en què es donarà a conèixer el decret del Catàleg de flora amenaçada de Catalunya és prevista el dimarts, 3 de juny, a les 17:30 hores, i serà a càrrec del cap del Servei de Protecció de Fauna, Flora i Animals de Companyia, Jordi Ruiz, i de la tècnica de Flora de la Direcció General del Medi Natural, Núria Gázquez.
 
Assistiran a les Jornades científics, gestors i tècnics de les diferents administracions, i es presentaran ponències i pòsters que il·lustraran tots els treballs que es fan actualment a Catalunya en matèria de conservació de flora.
 
Aquestes Jornades són una oportunitat única per a l’Administració d’aglutinar coneixements i acostar la societat a l’àmbit de la protecció de la flora, i també de posar de manifest la voluntat d’implicació en aquesta matèria, ja que la seva celebració significarà un salt qualitatiu per planificar la gestió i conservació de la flora a Catalunya amb una visió integrada de tot el territori català.
 
Les Jornades neixen amb voluntat de continuïtat, de manera que, en anys successius, es puguin celebrar noves edicions per disposar d'un fòrum de debat i de comunicació, fins ara inèdit a Catalunya, sobre aquest tema, que comptarà amb la participació de professionals de la botànica, de l'Administració, d'organitzacions no governamentals, de tècnics de conservació i gestió, d'usuaris de la biodiversitat vegetal i de totes les persones i entitats compromeses en la preservació de la flora a Catalunya.
 
El programa preveu conferències, entre d’altres, d’experts de Canàries, el País Valencià i França a fi de donar a conèixer models de gestió en matèria de conservació de flora en altres territoris.
 
El programa de les Jornades es pot consultar a la web del Departament de Medi Ambient i Habitatge.
 
 

10:00|.Hotel Blau Cel. Av. Vila de Madrid, 27. Blanes (Selva)|Blanes (La Selva)

El Departament de Medi Ambient i Habitatge conjuntament amb la Universitat de Barcelona i la fundació Carl Faust-jardí Marimurtra- organitza les Primeres Jornades Catalanes de Conservació de Flora. Les jornades es fan a l’hotel Blau Cel de Blanes