Presentació de les noves iniciatives per recuperar la història de la Maternitat d'Elna

query_builder   4 juny 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Presentació de les noves iniciatives per recuperar la història de la Maternitat d'Elna

Dijous, 5 de juny, a les 11.30 h la seu del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, acull la presentació d'un documental, una obra de teatre, el projecte d'una pel·ícula i un acte en record de la fundadora de la maternitat
La seu del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, responsable de les polítiques de recuperació de la memòria democràtica, acollirà demà la presentació de tres noves iniciatives per recuperar la història de la Maternitat d’Elna, on van néixer 597 fills d’exiliades després de la Guerra Civil. Es tracta d’un documental de Toni Espinosa que emetrà el Canal 33, una trobada d’Elnes de tot el país organitzada per Ara Llibres, l’estrena d’una obra de teatre i el projecte d’una pel·lícula sobre la història de la maternitat (Mediapro). Les quatre iniciatives han rebut el suport del Dep. d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a través de la DG de Memòria Democràtica.
 
Participaran en la roda de premsa la directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Maria Jesús Bono; el guionista de la pel·lícula que prepara Mediapro, Lluís Arcarazo; l’editora d’Ara Llibres, Glòria Gasch; el responsable del grup teatral Projecte Galilei, Josep Galindo; i Assumpta Montellà, autora del llibre “La Maternitat d’Elna, bressol dels exiliats” i co-directora del documental "El llegat de la Maternitat d'Elna". Hi assistiran, entre altres, la delegada del Departament de Coproduccions de Documentals de TV3, Rosa Bosch, i el codirector Toni Espinosa. En l’acte es lliurarà un tràiler del documental.
 
Les quatre iniciatives coincideixen amb el 95è aniversari d’Elisabeth Eidenbenz, la mestra suïssa que l’any 1939 va fundar una maternitat a la localitat d’Elna per atendre les exiliades als camps de refugiats del sud de França que estaven embarassades.
 
597 nens, fills d’exiliades, van néixer a la maternitat, fins que l’any 1944 va ser clausurada per l’exèrcit nazi. L’any 2005, la Generalitat va recuperar la història de la maternitat amb l’exposició “La maternitat d’Elna, bressol de l'exili”, i va donar suport al llibre “La Maternitat d’Elna, bressol dels exiliats”, d’Assumpta Montellà (Ara Llibres).

11:30|.Seu d'Interior, Relacions Institucionals i Participació (c. Diputació, 355)|Barcelona (El Barcelonès)

La directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Maria Jesús Bono, presentarà les noves iniciatives per recuperar la història de la Maternitat d’Elna.