La Generalitat participa en l'homenatge a Joan Grau, el primer alcalde democràtic de Centelles

query_builder   18 juliol 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat participa en l'homenatge a Joan Grau, el primer alcalde democràtic de Centelles

Diumenge, 20 de juliol (19 h), el secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, clourà l'acte a l'Ajuntament de Centelles
El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, clourà diumenge, 20 de juliol (19 h), l’acte d’homenatge al primer alcalde democràtic de Centelles, Joan Grau, que se celebra amb motiu del centenari del seu naixement. En l’acte, organitzat per l’ajuntament de Centelles, també hi participaran l’alcalde del municipi, Miquel Arisa, i altres membres del consistori. També hi assistiran regidors que van formar part de la primera legislatura democràtica.
 
En l’homenatge es lliurarà un gravat a l’ex alcalde Joan Grau com a reconeixement per la seva trajectòria i pels més de 20 anys d’exili a França a causa de la seva defensa de la democràcia.
 
A més, la directora dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a Barcelona, Neus Orriols, també lliurarà la Medalla Centenària a Grau amb motiu del seu aniversari i com a reconeixement a la seva trajectòria política i social.
 
La Medalla del Centenari és una iniciativa de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania. 
 
Joan Grau, que avui divendres fa 100 anys, va ser alcalde de Centelles entre els anys 1979-82. Durant la guerra civil, va lluitar als fronts de Belchite, Terol i Extremadura. I, en acabar el conflicte, va estar al camp de concentració d’Oran (Argèlia) i va viure uns anys d’exili a França.

19:00|.Ajuntament de Centelles (c.Nou, 15-17)|Centelles (Osona)

El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, clourà l’acte d’homenatge al primer alcalde democràtic de Centelles, Joan Grau, que se celebra amb motiu del centenari del seu naixement.