El conseller Joan Saura participa en la inauguració de l'exposició En Transició a Madrid

query_builder   15 setembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Joan Saura participa en la inauguració de l'exposició En Transició a Madrid

Dimarts, 16 de setembre (19.30 h), al Teatre Fernan Gómez de Madrid
La mostra, una iniciativa de la Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat, es va poder veure al CCCB de Barcelona
 
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, participarà demà en la inauguració de l’exposició En Transició a Madrid, un acte que presidirà el ministre de Cultura, César Antonio Molina. També hi participaran l’alcalde de Madrid, Alberto Ruíz Gallardon, el president de la Diputació de Barcelona i del CCCB, Antoni Fogué, i les responsables de la Societat Estatal de Commemoracions Culturals (SECC) i de la Societat Estatal per a l’Acció Cultural Exterior, Soledad López i Maribel Serrano. A més hi assistirà el delegat del govern de la Generalitat a Madrid, José Cuervo.
 
En Transició, que no pren com a protagonistes els polítics sinó els ciutadans i els col·lectius, és una invitació a reflexionar sobre un moment històric que ha marcat la història política, social i cultural de Catalunya i Espanya. La producció de la mostra va ser una iniciativa de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat (Dep. d’Interior, Relacions Institucionals i Participació) amb motiu del trentè aniversari de les eleccions de 1977 i l’assoliment de la democràcia. La Generalitat va coproduir la mostra amb el Centre de Cultura Contemporània (CCCB), la Societat Estatal de Commemoracions Culturals i la Societat Estatal per a l’ Acció Cultural Exterior.
 
L’exposició es va poder veure des de novembre de 2007 fins a febrer de 2008 al CCCB de Barcelona, més tard a Cadis, i ara es podrà visitar a Madrid, dins una itinerància organitzada per la SECC. Al seu pas per Madrid, la mostra s’ha enriquit amb nous apartats relatius a les associacions de veïns dels barris perifèrics de la capital de l’Estat i noves peces relatives a la Transició a l’escola i en l’escena musical.
 

19:30|.Teatre Fernan Gómez (pl. Colón,4) | (Comunitat de Madrid)

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, participarà en la inauguració de l’exposició En Transició.