El conseller Tresserras presenta el projecte Imagina la biblioteca pública del segle XXI

query_builder   19 setembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Tresserras presenta el projecte Imagina la biblioteca pública del segle XXI

· La Generalitat obre un procés de debat per reflexionar sobre com han de ser les biblioteques del futur per tal de donar resposta a les necessitats canviants de la ciutadania
 
El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, acompanyat de la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera, presidirà demà, dissabte 20 de setembre, la presentació del projecte Imagina la biblioteca pública del segle XXI. El projecte té per objectiu obrir un procés de debat per reflexionar sobre com han de ser les biblioteques del futur per tal de donar resposta a les necessitats canviants de la ciutadania.
 
L’acte de presentació es farà al Palau Moja de Barcelona (Portaferrisa, 1), a les 10 hores. A continuació, cap a les 10.30 hores, es farà una taula rodona sobre La resposta de les biblioteques públiques a la societat actual. En acabar, el conseller atendrà els mitjans de comunicació.
 
El procés s’ha iniciat amb la recollida de propostes de diferents agents implicats del món de la cultura, la universitat, la sociologia, l’economia o l’associacionisme. També s’han creat set grups de treball especialitzats que apleguen més de 70 professionals que debatran sobre el nou model de biblioteca. Les seves conclusions se sotmetran a l’opinió dels ciutadans per mitjà de la plataforma virtual www.imaginalabiblioteca.cat.
 
El web estarà operatiu a partir del pròxim 13 d’octubre i fins a 15 de gener. Com a resultat d’aquest procés de participació es pretén obtenir un document marc que orienti les polítiques públiques en matèria de biblioteques. El projecte Imagina la biblioteca pública del segle XXI es presentarà, a més de Barcelona, a Tarragona (30 de setembre), Girona (2 d’octubre), Terres de l’Ebre (7 d’octubre) i Lleida (9 d’octubre).

10:00|.Saló del Vigatà. Palau Moja. Portaferrisa, 1.|Barcelona (El Barcelonès)

Presentació del projecte Imagina la biblioteca pública del segle XXI