Diumenge, Dia internacional per la Pau, 26 dones ruandeses debatran sobre el procés pacificador a Ruanda

query_builder   19 setembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Diumenge, Dia internacional per la Pau, 26 dones ruandeses debatran sobre el procés pacificador a Ruanda

Diumenge, 21 de setembre (12.45 h), el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, Xavier Badia, participarà en la cloenda de les jornades Diàleg Intra-Ruandès
L’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat ha donat suport a les jornades, que reuneixen hutus i tutsis per parlar de pau
 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà diumenge, Dia Internacional per la Pau, en l’acte de cloenda de Diàleg Intra-Ruandès (DIR 2008), tres jornades de debats entre hutus i tutsis sobre el conflicte que va esclatar a Ruanda l’any 1990 i que va provocar 7 milions de morts.
 
L’edició d’enguany del Diàleg Intra-Ruandès ha reunit 26 influents dones ruandeses procedents de Bèlgica, França, Alemanya, Suïssa, Holanda, Luxemburg, Dinamarca i Gran Bretanya i que representen diferents visions i posicions ètniques, polítiques i socials de Ruanda. Les jornades les ha impulsat la Xarxa per la Veritat i la Reconciliació a Ruanda i han comptat amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, la Diputació de Girona i el Fons mallorquí de solidaritat i cooperació.
 
Durant l’acte de cloenda, la Plataforma de diàleg de dones ruandeses presentarà les conclusions de les jornades que pretenen buscar solucions viables i duradores per garantir la pau en el futur a Ruanda des de la perspectiva de gènere. També es farà un homenatge a les víctimes catalanes, espanyoles, ruandeses i congoleses per mort violenta a Ruanda i RD Congo (1990-2006).
 
En la cloenda també participaran els advocats i mediadors en conflictes i responsables del DIR’08, Irma Rognoni i Jordi Palou-Loverdos. Palou-Loverdos és elrepresentant legal de les víctimes a Ruanda i la RD Congo. També hi assistiran familiars de Joaquim Vallmajóla periodista del Periódico de Catalunya, Margarita Sáenz-Diez. i Flors Sirera, víctimes catalanes a Ruanda, i la família Uzcudunen representació de totes les famílies de les víctimes que han perdut la vida de forma violenta a Ruanda i a la RD Congo en el període 1994-2000. A més, hi participaran el candidat a Premi Nobel de la Pau. President del Fòrum Internacional per la Veritat i la Justícia a l'Àfrica dels Grans Llacs i auspiciador del DIR, Joan Carrero; el diputat al Congrés, Carles Campuzano; la diputada al Congrés, Montserrat Palma; la secretària de la Junta del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Eva Labarta, i
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans és la unitat de la Generalitat responsable de promoure una cultura de la pau i respecte als drets humans. És la impulsora del projecte de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), programa accions en l’àmbit del foment de la pau i el respecte als drets humans, i atorga ajuts a entitats i ens locals que treballen en aquest mateix àmbit.

12:45|.Kangeisó (c. Roger de Llúria, s/n)|Masnou (El Maresme)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, Xavier Badia, participarà diumenge, Dia Internacional per la Pau, en l’acte de cloenda de Diàleg Intra-Ruandès (DIR 2008).