Experts d'ONG analitzen la situació dels menors estrangers no acompanyats a Catalunya amb el suport de la Generalitat

query_builder   29 setembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Experts d'ONG analitzen la situació dels menors estrangers no acompanyats a Catalunya amb el suport de la Generalitat

Dimarts, 30 de setembre (9.30 h), el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, Xavier Badia, inaugurarà la jornada al Col·legi de Periodistes de Catalunya
El director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà demà, 30 de setembre (9.30 h), en la inauguració de la jornada “La situació dels menors estrangers no acompanyats a Catalunya” al Col·legi de Periodistes de Catalunya. La jornada l’ha organitzat l’ONG Save the Children amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat. També participarà en la inauguració el membre del patronat de la Fundació Save the Children, Ferran Casas.
 
En la jornada s’analitzarà la legislació referent als drets dels menors estrangers no acompanyats que arriben a Catalunya i s’exposaran experiències pràctiques d’intervenció social amb aquests menors. Entre d’altres aspectes concrets es tractarà l’entrada en els centres de menors, el règim d’asil, la tramitació de documentació, la responsabilitat penal del menor, etc. La jornada s’adreça a professionals i estudiants de l’àmbit de l’educació, d’ONG i d’institucions públiques que treballen amb menors.
 
Entre els ponents de la jornada, destaca la intervenció d’Almudena Escorial (departament de Promoció i Protecció dels Drets dels Infants de Save the Children) que analitzarà el marc de protecció a la infància. Per la seva banda, l’educador social de la DG d’Execució Penal Comunitària de Justícia Juvenil de la Generalitat, Andreu Peláez, que exposarà el marc de responsabilitat penal del menor.
 
Fundada l’any 1919, Save the Children és una ONG que treballa per a la defensa i promoció dels drets de la infància. Compta amb organitzacions nacionals a 28 països que formen l’Aliança Internacional Save the Children.
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans és la unitat de la Generalitat responsable de promoure una cultura de la pau i respecte als drets humans. Entre d’altres actuacions, es la impulsora de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).
 

09:30|.Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya, 10)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà en la inauguració de la jornada “La situació dels menors estrangers no acompanyats a Catalunya”.