Presentació del mapa-guia "Pirineus, espais de memòria" i visita a la Presó-Museu "Camí de la Llibertat"

query_builder   24 febrer 2012 12:30

event_note Nota de premsa

Presentació del mapa-guia "Pirineus, espais de memòria" i visita a la Presó-Museu "Camí de la Llibertat"

El mapa-guia recull informació dels itineraris i del material de difusió dels espais de memòria democràtica a les comarques de la Vall d’Aran, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell i Cerdanya.
 
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha organitzat un acte de presentació del mapa-guia “Pirineus, espais de memòria”. Tindrà lloc dilluns, 27 de febrer, a les 12 hores, a l’Oficina de Turisme del Pallars Sobirà (camí de la Cabanera, s/n, Sort). La presentació anirà a càrrec del director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament,  Joan Auladell; el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos; i el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i alcalde de Sort, Llàtzer Civís.
 
A les 16 hores, tindrà lloc la visita a la Presó-Museu Camí de la Llibertat, espai integrat a la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya.
 
El mapa-guia Pirineus, espais de memòria posa a l’abast dels ciutadans, en un fullet, informació per visitar els 20 espais de memòria recuperats a les comarques de la Val d’Aran, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell i Cerdanya. Tot i que hi destaquen els espais relacionats amb la Guerra Civil també se’n poden visitar de vinculats a d’altres períodes, com la Segona Guerra Mundial, la lluita del maquis antifranquista o el primer franquisme. Hi destaquen els dos centres de referència: el Parc dels Búnquers de Martinet i la Presó Museu Camí de la Llibertat de Sort. Ha estat editat amb el suport del Memorial Democràtic i de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament.

12:00|Presentació guia "Pirineus, espais de memòria".Oficina de Turisme del Pallars Sobirà (Camí de la Cabanera, s/n)|Sort (Pallars Sobirà)

El director general de Relacions Institucionals, Joan Auladell, presentarà el mapa-guia "Pirineus, espais de memòria". També hi intervindran el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, i el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Civís. A les 16 h, tindrà lloc la visita a la Presó-Museu Camí de la llibertat, espai integrat a la Xarxa d'Espais de Memòria de Catalunya.