La vicepresidenta del Govern presideix l'acte inaugural del Centenari de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

Hi assistiran els exconsellers i exconselleres de Governació i els directors i directores que ha tingut la institució des de la seva recuperació

query_builder   9 març 2012 12:35

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta del Govern presideix l'acte inaugural del Centenari de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

Hi assistiran els exconsellers i exconselleres de Governació i els directors i directores que ha tingut la institució des de la seva recuperació

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, presidirà l’acte que dóna el tret de sortida a la commemoració del Centenari de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC). L’acte tindrà lloc el dilluns, 12 de març, a les 18.30 hores, a la seu de l’EAPC. La vicepresidenta estarà acompanyada de la directora de l’Escola, Montserrat de Vehí, i dels membres del Consell Rector de l’Escola.
 
L’acte comptarà amb la presència dels exconsellers i exconselleres de Governació i de la pràctica totalitat dels directors i directores que ha tingut la institució des de la seva recuperació, els quals s’han constituït en Grup Promotor de la Candidatura de l’Escola a la Creu de Sant Jordi 2012.
 
L’acte començarà amb la salutació de la vicepresidenta i un breu parlament de la directora de l’EAPC. Tot seguit, Josep Maria Vallès, que va ser el primer director de l’Escola reinstaurada, pronunciarà la conferència “Més enllà dels cent anys: revalorar el servei públic”.
 
A continuació, es farà la recepció simbòlica del monòlit d’homenatge a Enric Prat de la Riba, obra de Josep Maria Subirachs, reubicat al vestíbul de l’Escola. Es farà la signatura de la cessió de l’escultura, que ha estat traslladada des de l’antiga seu de l’entitat, i hi intervindrà breument Judit Subirachs, en nom de l’artista. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, farà la cloenda de l’acte.
 
Cal recordar que el 2 de juliol farà exactament cent anys que Enric Prat de la Riba va signar les bases per les quals es creava l’anomenada aleshores “Escola de Funcionaris d’Administració Local”, i que, més tard, un cop passada la dictadura de Primo de Rivera, prendria el nom actual. Cent anys enrere fou una institució pionera, ja que esdevingué la segona escola de funcionaris més antiga d’Europa, després de la de Düsseldorf (Alemanya).
 
Durant el 2012 es duran a terme nombroses activitats pensades expressament per a la celebració d’aquesta efemèride, entre les quals destaca la creació del Premi Alfons Ortuño de bones pràctiques en matèria de gestió pública i l’edició d’un llibre sobre els cent anys d’història, a més d’un acte institucional, que es farà al juliol.

18:30|Inauguració del centenari de l'EAPC.Escola d'Administració Pública de Catalunya (c. de Girona, 20)|Barcelona (Barcelonès)

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, presidirà la inauguració del Centenari de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC). A l'acte també hi assistiran la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba.