El conseller Tresserras assisteix a la presentació del número 25 de la revista Jaç, dedicada als 100 millors discos del jazz català

query_builder   15 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Tresserras assisteix a la presentació del número 25 de la revista Jaç, dedicada als 100 millors discos del jazz català

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, participarà demà, dijous 16 d’abril, en la roda de premsa de presentació del número 25 de la revista Jaç, dedicat als 100 millors discos del jazz català. La presentació es farà a les 12 hores a la sala Jamboree de Barcelona i comptarà amb la presència del músic Jordi Sabatés; el director de la revista Jaç, Pere Pons; el responsable de Mas i Mas i la sala Jamboree, Joan Mas, i el director del Taller de Músics, Lluís Cabrera.
 
Aquesta és la primera vegada que es proposa la discoteca essencial del jazz català, una selecció que recull la música improvisada en l'àmbit cultural dels Països Catalans i que documenta els diferents períodes, etapes i corrents estilístics. Vampyria (Basf, 1974), de Tete Montoliu i Jordi Sabatés, és el disc més valorat d'aquesta llista de cent referències discogràfiques elaborada per 25 crítics i especialistes en la matèria de diverses generacions i procedències.
 
La revista també documenta fotogràficament la història del jazz a Catalunya, amb una selecció d'imatges que abasta des d'inicis del segle XX fins a l'actualitat. El número es complementa amb el DVD El gran XiBarri, una producció del Taller de Músics de Barcelona realitzada per l’equip de Pelai de la Frontera, amb motiu dels trenta anys d’història d’aquesta escola de música moderna.
 
En el transcurs de l'acte es farà una fotografia de la família del jazz català amb els músics protagonistes d'aquestes obres cabdals, i el pianista Jordi Sabatés interpretarà algunes de les peces del Vampyria.

12:00|.Sala Jamboree (pl. Reial, 17) |Barcelona (El Barcelonès)

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, assistirà a la presentació del número 25 de la revista Jaç, una edició especial dedicada als cent millors discos del jazz català.