Inauguració del congrés internacional "Europa 1939: l'any de les catàstrofes"

query_builder   21 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Inauguració del congrés internacional "Europa 1939: l'any de les catàstrofes"

Dimecres, 22 d'abril (9.15 h), al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
El congrés, que reunirà investigadors de diferents punts d’Europa,  ha rebut el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat
 
El director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Miquel Caminal, participarà demà dimecres, 21 d’abril (9.15 h), en la inauguració del congrés internacional “Europa 1939: l’any de les catàstrofes”. El congrés l’han organitzat el Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID-UAB), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i la Fundació Carles Pi i Sunyer, amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat, entre d’altres institucions. En la trobada, que s’allargarà fins divendres 24 d’abril al CCCB, es reflexionarà sobre què va significar l'any 1939 per a Europa, per a Espanya i per a Catalunya, i com aquest any va configurar la història del món en la segona meitat del segle XX, en el 70è aniversari d’aquests fets històrics.
 
També participaran en la inauguració la rectora de la UAB, Anna Ripoll; el director del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica de la UAB, Pere Ysàs; el director del CCCB, Josep Ramoneda; el president de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Àngel García, i l’assessor editorial del Grup 62, Jordi Cornudella. Després, el professor de la Universitat Picardie Jules Verne, Amiens, Enzo Traverso, pronunciarà la conferència inaugural del congrés.
 
El congrés reunirà investigadors dels àmbits de les ciències humanes i socials d’arreu de l’Estat espanyol, França i d’Itàlia. Destaca la participació de l’investigador del Centre d’Histoire de Sciences Po (París), Jean-François Sirinelli, que parlarà sobre els intel·lectuals europeus davant la nova guerra: el cas de França (dimecres 22, a les 16 h). També hi participarà el professor de la Università degli Studi di Bologna (Itàlia), Luciano Casali, que contextualitzarà les dretes europees al 1939 (dijous 23, a les 9.30 h).
 
Podeu consultar el programa al web: http://www.cccb.org/ca/curs_o_conferencia-europa_1939_any_de_les_catastrofes-29894

09:15|.Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c. Montalegre, 5)|Barcelona (El Barcelonès)

El director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Miquel Caminal, participarà en la inauguració del congrés internacional “Europa 1939: l’any de les catàstrofes”.