El conseller Jordi Ausàs presenta el projecte Enable ViaCam a Tarragona

query_builder   23 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Jordi Ausàs presenta el projecte Enable ViaCam a Tarragona

Aquest programa informàtic, subvencionat amb 66.500 euros per Governació, permet controlar el punter del ratolí de l'ordinador amb moviments del cap
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, presentarà el projecte Enable ViaCam, un programa que permet controlar el punter del ratolí de l’ordinador amb moviments del cap,  el proper divendres 24 d’abril a les 12.15 hores al rectorat de la Universitat Rovira i Virgili. El conseller Jordi Ausàs estarà acompanyat del rector de a URV, Francesc Xavier Grau; el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i el president de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral, Jaume Marí.
 
Un cop finalitzada la presentació, a les 13.15 hores aproximadament, el conseller Jordi Ausàs visitarà la seu de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (Muntanya de Sant Pere, s/n), on es farà una demostració del funcionament del punter de pantalla amb els moviments del cap.
 
El projecte Enable ViaCam és una iniciativa de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral, de Tarragona. S’ha desenvolupat una versió totalment lliure del programa Ratolí Facial, que substitueix la funcionalitat del ratolí permetent moure el punter a partir del moviment del cap. Aquesta eina, de gran utilitat per les persones amb mobilitat de braços reduïda o nul·la, està totalment validada i disponible gratuïtament a través de la xarxa.
 
Governació ha subvencionat Enable ViaCam amb 66.500 euros a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació. El projecte està inclòs en una línia d’ajuts per la promoció de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) entre el col·lectiu amb discapacitats físiques i/o psíquiques.

12:15|.Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili (c. de l'Escorxador, s/n)|Tarragona (El Tarragonès)

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, presentarà el projecte Enable ViaCam.