La Generalitat participa en la commemoració del 94è aniversari del genocidi armeni

query_builder   23 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat participa en la commemoració del 94è aniversari del genocidi armeni

Divendres, 24 d'abril (19.30 h), el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i de Drets Humans, Xavier Badia, participarà en l'acte commemoratiu del genocidi armeni a l'Ateneu Barcelonès
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà divendres, 24 d’abril (19.30 h), en la commemoració del 94 aniversari del genocidi armeni a l’Ateneu Barcelonès. Els actes, organitzats per l’Associació Cultural Armènia de Barcelona (ACAB), han rebut el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i Drets Humans. També hi participarà la representant del Departament de Drets Humans d’UNESCOCAT, Margarita Garcia. Després dels parlaments, se celebrarà un concert de música clàssica armènia. Els actes, que commemoren el 24 d’abril del 1915, també inclouen una exposició fotogràfica que mostra la destrucció del patrimoni armeni en territori turc, i que es podrà visitar al vestíbul de la Sala d’Actes de l’Ateneu Barcelonès fins al 28 d’abril.
Durant la Primera Guerra Mundial, el govern dels Joves Turcs va ordenar la deportació i assassinat de més d’un milió d’armenis. El 24 d’abril de 1915 –data de l’inici del genocidi- es van detenir 250 intel·lectuals armenis, la majoria dels quals van ser executats, i es va ordenar la deportació de la població armènia que vivia a Anatòlia. El compositor Komitas, pilar de la música clàssica i espiritual armènia, va ser un dels deportats. Avui en dia, fer referència pública al genocidi armeni a Turquia pot costar fins a 3 anys de presó; li va costar la vida al periodista turc d’origen armeni Hrant Dink, i l’exili al premi nobel turc Orhan Pamuk.
L’organització ACAB organitza des de fa tres anys activitats culturals sobre el poble armeni i commemora l’aniversari del genocidi amb el suport de l’Oficina de promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat.

19:30|.Ateneu Barcelonès (c. Canuda, 6)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i Drets Humans, Xavier Badia, participarà en la commemoració del 94 aniversari del genocidi armeni a l’Ateneu Barcelonès.