Presentació del llibre i inauguració de l'exposició "Jaume I, l'últim cop que vam veure el rei"

query_builder   13 octubre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Presentació del llibre i inauguració de l'exposició "Jaume I, l'últim cop que vam veure el rei"

El delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, participarà demà dimarts, dia 14, en la presentació del llibre "Jaume I, l'últim cop que vam veure el rei", amb textos de Miquel À. Bergés i il·lustracions de Víctor Rivas, i en la inauguració de l'exposi
La presentació del llibre i la inauguració de l’exposició “Jaume I, l’últim cop que vam veure el rei”, forma part de la desena d’actes de commemoració del 800 aniversari del naixement de Jaume I que organitzen enguany conjuntament la Generalitat, la Paeria i la Diputació de Lleida, amb l’objectiu d’evocar els estrets lligams que es van establir entre el rei i la ciutat i les terres de Lleida. Es tracta d’un conjunt d’activitats que inclouen diverses conferències, exposicions i presentacions de llibres i altres materials relacionats amb la figura de Jaime I i amb la seva vinculació amb Lleida. La commemoració es va obrir el passat mes de juny amb l’acte simbòlic de la plantada d’un teix al campus de Cappont, que rebrà el nom de l’Arbre de les Cultures.
 
Amb els actes programats, les institucions organitzadores han volgut evocar la dimensió històrica, política i cultural de la figura de Jaume I, que va ser especialment rellevant per a la ciutat i a les terres de Lleida, com ho demostra l’atorgament dels privilegis de concessió de la Fira de Sant Miquel (any 1232) i de concessió de la Paeria (any 1264). De fet, els actes commemoratius s’apleguen sota el lema “Jaume I, el rei que té Lleida”, les paraules amb què al mateix segle XIII trobadors com Olivier el Templer designaren el monarca, fent al·lusió als estrets lligams d’aquest amb Lleida.
 
L’exposició que demà s’inaugura romandrà oberta fins el proper dia 8 de novembre.

19:30|.Biblioteca Pública (Rambla d'Aragó, 10)|Lleida (El Segrià)

El delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, participarà en la presentació del llibre i en la inauguració de l'exposició "Jaume I, l'últim cop que vam veure el rei", en el marc dels actes organitzats per les institucions lleidatanes per commemorar el 800 aniversari del naixement de Jaume I.