El conseller Baltasar copresideix la constitució del Comitè Científic de l'IC3

query_builder   12 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Baltasar copresideix la constitució del Comitè Científic de l'IC3

.
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, presidiran demà dimecres, 13 de maig, a les 9.30 hores, l’acte de constitució del Comitè Científic de l’Institut Català de Ciències del Clima (IC3). Aquest institut, creat l’estiu passat, té com a objectiu avançar en el coneixement de la gènesi i la dinàmica climàtiques i en la capacitat de predir i anticipar les variacions del clima i el canvi climàtic. Es tracta d’una recerca estratègica per tal d’avançar en el coneixement, que possibiliti augmentar la capacitat de la nostra societat per adaptar-se, anticipar-se i mitigar els efectes negatius del canvi climàtic.
 
Amb la constitució d’un comitè científic extern, l’IC3 podrà comptar amb la col·laboració de prestigiosos experts internacionals en les ciències del clima, reforçant l’espai de coneixement de l’Institut, que ocupa el buit que hi havia en aquesta recerca temàtica a l’àrea mediterrània.
 
A l’acte de constitució també hi assistiran el director general de Recerca, Joan Roca, el director general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, Frederic Ximeno, el president de la reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, Rafael Foguet, el representant del Comitè Científic de l’IC3, el físic expert en oceans i clima de la Universitat de Princeton (EUA) Stephen Griffies, i el director de l’IC3, Xavier Rodó.

09:30|.Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (Rambla dels Estudis, 115, 1r)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, presidiran l’acte de constitució del Comitè Científic de l’Institut Català de Ciències del Clima (IC3).