Presentació del llibre "Haissa. Història d'una tragèdia obrera en el tardofranquisme"

query_builder   12 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Presentació del llibre "Haissa. Història d'una tragèdia obrera en el tardofranquisme"

Dijous, 14 de maig (20 h), la directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, participarà en la presentació del llibre a Badalona
La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, participarà dijous, 14 de maig (20 h), en la presentació del llibre “Haissa. Història d’una tragèdia obrera en el tardofranquisme”. El llibre d’Emili Ferrando Puig, l’ha editat Carena amb el suport de la Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat. En l’acte, també participaran la catedràtica d’Història Contemporània de la UB, Mercè Vilanova; l’historiador Jordi Albadalejo; la supervivent de l’incendi de l’empresa Haissa, Dolors Fernández, i el president d’Edicions Carena, José Membrive.
 
El llibre recull la tragèdia de l’incendi de l'empresa badalonina Haissa, que va causar la mort per asfíxia de sis dels seus empleats. Els fets del 17 de maig de 1974 van commoure la ciutat i tota la comarca. El foc va començar a l'hora del descans del torn de la tarda i, en pocs minuts, les tres plantes van quedar envoltades d'un fum tòxic i de flames que, a més de destruir les matèries primeres i les peces ja elaborades, va posar fi també a la vida de cinc obreres i un electricista. Amb el llibre, Emili Ferrando recupera aquesta història a través de testimonis d’aquells fets.

20:00|.Cooperativa La Moral de Badalona (C/.Güell i Ferrer, 86-92) |Badalona (El Barcelonès)

Presentació del llibre "Haissa. Història d'una tragèdia obrera en el tardofranquisme"