El conseller Baltasar inaugura la Jornada de Presentació de la Llei d'Avaluació Ambiental de Plans i Programes

query_builder   13 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Baltasar inaugura la Jornada de Presentació de la Llei d'Avaluació Ambiental de Plans i Programes

.
També es presentaran les noves eines de participació que Medi Ambient i Habitatge està desenvolupant per crear el Banc de dades d’accés a la informació ambiental
 
La ciutadania ja pot consultar mitjançant la Internet tots els plans i programes que són objecte de consultes ambientals, accedir a la documentació corresponent i emetre telemàticament la seva opinió
 
 
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, inaugurarà demà dijous, 14 de maig, a les 9:15 hores, la Jornada sobre Presentació de la Llei d’Avaluació Ambiental de Plans i Programes, que se celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
 
La Jornada té com a objectiu difondre els principals canvis que aquesta Llei, aprovada el passat 15 d’abril, suposa en el procediment d’avaluació ambiental, a més de presentar les noves eines de participació que el Departament de Medi Ambient i Habitatge està desenvolupant per crear el Banc de dades d’accés a la informació ambiental (BADAIA). La finalitat d’aquest banc de dades és disposar de la informació i de la documentació que genera l’avaluació ambiental i fer-les fàcilment accessibles.
 
Avançant-se a la Llei mateixa, l’Oficina d’Avaluació Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge va iniciar l’any 2007 les tasques per crear el BADAIA. Des de llavors, hi ha hagut la unificació de les bases de dades de les diferents unitats, se n’ha millorat la coordinació i agilitat el funcionament, i s’ha posat a disposició de la ciutadania una nova interfase de comunicació, de lliure accés per Internet. Ja és en funcionament la nova web de participació i informació d’avaluació ambiental de plans, programes i projectes. Aquesta eina permet a qualsevol ciutadà/ana cercar tots els plans i programes que són objecte de consultes ambientals al públic en un moment determinat, accedir a la documentació corresponent i emetre telemàticament la seva opinió al respecte. D’aquesta manera, es fomenta la participació pública i es facilita la informació i la comunicació amb l’Administració ambiental. A la mateixa web, poden trobar-se tots els documents de referència i resolucions emeses pel Departament de Medi Ambient i Habitatge en els processos d’avaluació ambiental de plans i programes, cosa que dóna la màxima transparència a aquest procediment.
 

09:30|.Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c. de Montalegre, 5)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, inaugurarà la Jornada de Presentació de la Llei d’Avaluació Ambiental de Plans i Programes.