La Generalitat participa en la 7a edició de les jornades de debat sobre la pau a Colòmbia

query_builder   15 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat participa en la 7a edició de les jornades de debat sobre la pau a Colòmbia

Dissabte, 16 de maig (13 h), el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, Xavier Badia, participarà en la cloenda de les jornades a la Casa del Mar
Les jornades, organitzades per la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, han comptat amb el suport de l'Oficina de promoció de la Pau i els Drets Humans i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat
 
El director de l'Oficina de promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà dissabte, 16 de maig (13 h), en la cloenda de les VII Jornades sobre Colòmbia, que tenen com a objectiu proposar solucions i vies per a la resolució no violenta del conflicte colombià. Les jornades, que se celebren des de dijous 14 a dissabte 16 a Barcelona, les ha organitzat la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia amb el suport de l'Oficina de promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, entre d’altres institucions.
 
En l’acte de cloenda també intervindran el director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Andreu Felip; el coordinador de Cooperació Internacional i Immigració de l’Ajuntament de Barcelona, Ramon Sanahuja; un representant del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i, com a representant de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, Xavier Cutillas.
 
En la setena edició de les jornades es tractarà sobre la regionalització del conflicte: impactes, panorama actual i possibles solucions. Es vol analitzar també el rol dels nous governs a la regió, dels moviments socials regionals i el paper dels Estats Units i el de la Unió Europea en les possibles vies de negociació del conflicte. Hi participaran destacats experts colombians i internacionals representants d’institucions, de moviments socials, acadèmics, com ara la senadora i presidenta de la Comissió de Pau del Senat colombià, Gloria Inés Ramírez, el president de la Comissió Permanent de Política Exterior de l’Assemblea Nacional de Veneçuela, Roy Daza, i el director de l’Assemblea Permanent de Drets Humans d’Equador, Alexis Ponce.
 
Conflicte a Colòmbia
El conflicte colombià va començar fa més de quatre dècades motivat per la disputa pel territori i la concentració de la propietat de la terra en poques mans. Ha causat el desplaçament forçat de 3’5 milions de colombianes i colombians i, actualment, la confrontació armada es troba en un punt d’estancament: criminalització dels moviments socials, el discurs polític tradicional no avança i la societat civil està cansada de violència. Amb les jornades es volen proposar idees per a la solució política negociada a nivell regional, analitzar les propostes d’internacionalització de la pau en aquesta regió, el paper dels nous governs així com dels Estats Units davant del conflicte.
 
La Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia la formen ONG, sindicats, administracions públiques i entitats del món acadèmic. Des de fa set anys, la Taula treballa per a la promoció i protecció dels Drets Humans a Colòmbia així com el suport a una solució política negociada, i que té com a marc de referència les recomanacions de les Nacions Unides i d’altres organismes internacionals.
 
Podeu trobar el programa de les jornades al web www.taulacolombia.org

13:00|.Casa del Mar (c. d'Albareda, 1)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l'Oficina de promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà en la cloenda de les VII Jornades sobre Colòmbia, que tenen com a objectiu proposar solucions i vies per a la resolució no violenta del conflicte colombià.