La Generalitat participa en la jornada de presentació de l'As. de Recuperació de la Memòria Històrica de Llagostera

query_builder   15 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat participa en la jornada de presentació de l'As. de Recuperació de la Memòria Històrica de Llagostera

Dissabte, 16 de maig (12 h), la directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat presentarà el Memorial Democràtic, M. Jesús Bono, al Local Social La Caixa de Llagostera
La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, participarà dissabte, 16 de maig (12 h), presentarà el Memorial Democràtic de la Generalitat a Llagostera amb motiu de la presentació de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Llagostera. En l’acte també participaran la presidenta de l’Associació, Eugènia Riera, que explicarà els motius de la creació d’aquesta entitat, així com el seu secretari, Jaume Ventura. A més, es comptarà amb el testimoni de veïnes i veïns de Llagostera que van perdre familiars durant la Guerra Civil, afusellats o en camps de concentració.
 
En l’acte s’inaugurarà la mostra “Retalls per pensar”, que recull notícies de premsa al voltant de diferents temes vinculats amb la memòria històrica, com ara la Llei de Memòria. També es recull un sumari de les persones de Llagostera afusellades l’any 1939 i el 1943.
 
Daltra banda, l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Llagostera ha organitzat recentment diversos actes per commemorar el 70è aniversari del final de la Guerra Civil, com ara la presentació del llibre “Notícies i relats d’una dècada convulsa (1931-1939). República i Guerra Civil a Llagostera”, i un acte commemoratiu de la proclamació de la II República.

12:00|.Local Social de La Caixa (c. Consellers, 12)|Llagostera (El Gironès)

La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, participarà en la presentació del Memorial Democràtic de la Generalitat a Llagostera, amb motiu de la presentació de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica del municipi.