La Generalitat presenta 3 nous estudis sobre investigació per la pau i el paper de Catalunya i la UE en la defensa dels drets humans

query_builder   19 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta 3 nous estudis sobre investigació per la pau i el paper de Catalunya i la UE en la defensa dels drets humans

Dimecres, 20 de maig (19 h), presentació de tres estudis editats per l'Oficina de Promoció de la Pau i els DDHH de la Generalitat a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya
La Generalitat presentarà dimecres, 20 de maig (19 h), tres nous  treballs sobre la recerca per la pau al nostre país, alguns processos pacificadors desenvolupats els darrers anys i el paper de Catalunya i la UE en la defensa dels Drets Humans. Els 3 estudis editats ara s’inclouen en la col·lecció Materials de Pau i Drets Humans, que edita la mateixa Oficina. En l’acte, el director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, explicarà els objectius d’aquesta col·lecció. En l’acte participaran els autors dels estudis.
 
El primer dels treballs editats és “Models de processos de pau: estudi comparatiu 1995-2005”, del director de l’Escola de Cultura de Pau, de Vicenç Fisas. En aquest estudi, Fisas i Kristian Herbolzheimer, cataloguen cinc models de processos de pau en funció dels temes que s’han de negociar: establiment de mesures de confiança, pau per reconeixement de drets, recerca de fórmules d’autogovern..etc. Parteixen del fet que els conflictes armats s’han sistematitzat i exposen els diferents factors que causen crisi en les negociacions per la pau i que es repeteixen. En La recerca per la pau a Espanya, Fisas presenta el ventall de centres per la pau a l’Estat espanyol i els temes que s’hi investiguen.
 
El tercer dels treballs és  “La Generalitat de Catalunya i la Unió Europea en l’àmbit dels drets humans”, de la professora de dret internacional de la UAB, Montserrat Pi. L’autora posa de manifest que les normes de la UE en matèria de drets humans es troben disperses en diverses polítiques mentre que el límit del respecte d’aquests drets té un caràcter transversal, que afecta totes les actuacions comunitàries. Paral·lelament, assegura que l’acció del Govern catlà en polítiques de defensa dels drets humans ha anat evolucionant a l’alça.
 
Podeu consultar els treballs complets de la col·lecció “Materials de Pau” a l’apartat de Publicacions de la pàgina de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans (www.gencat.net/drep).
 

19:00|.Escola d'Administració Pública de Catalunya (c. Girona, 20)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, Xavier Badia, presentarà tres nous estudis sobre la investigació per a la pau i sobre el paper de Catalunya i de la UE en la defensa dels drets humans.