La Generalitat presenta un estudi sobre el moviment antimilitarista a Espanya

query_builder   4 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta un estudi sobre el moviment antimilitarista a Espanya

Dimarts 5 de maig (19 h), presentació de l'estudi "El moviment per la pau i l'antimilitarisme a Espanya: 2003-2008" editat per l'Oficina de Promoció de la Pau i els DDHH de la Generalitat
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, presentarà demà, dimarts 5 de maig (19 h), el treball “El moviment per la pau i l’antimilitarisme a Espanya: 2003-2008”, que analitza les principals activitats de les organitzacions antimilitaristes i la relació que aquestes mantenen amb col·lectius d’altres moviments socials. En l’acte també participaran el coordinador de la càtedra UNESCO d’Estudis Interculturals i director del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials de la UPF, Francisco Fernández, i l’autor, Enric Prat.
 
El treball, realitzat el professor de la UPF, Enric Prat, l’ha publicat l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans dins la col·lecció “Materials de pau i drets humans”. En l’acte, Badia també presentarà la resta de treballs que formen part d’aquesta col·lecció i que recopila investigacions d’experts en drets humans i pau amb l’objectiu de donar una visió nova sobre aquests àmbits. Dins la col·lecció, l’Oficina ha editat treballs sobre la recerca per la pau a Espanya, un estudi comparatiu d’una dècada sobre models de processos de pau i una anàlisi de les missions de manteniment de la pau de les Nacions Unides, entre d’altres.
 
El setè treball de la col·lecció, “El moviment per la pau i l’antimilitarisme a Espanya: 2003-2008” analitza la situació del moviment per la pau en els darrers cinc anys al voltant de dues qüestions: les principals activitats que duen a terme les organitzacions per la pau i antimilitaristes, i la relació temàtica i d’acció que mantenen aquests grups amb algunes ONG i diversos col·lectius d’altres moviments socials. L’estudi conclou amb una recapitulació de temes d’interès comú per a les organitzacions del moviment per la pau i altres moviments socials, i també de les campanyes que estan col·laborant.

19:00|.Sala de Graus Albert Calsamiglia de la UPF. Edifici Roger de Llúria. Campus de la Ciutadella|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, Xavier Badia, presentarà el treball “El moviment per la pau i l’antimilitarisme a Espanya: 2003-2008”, que analitza les principals activitats de les organitzacions antimilitaristes i la relació que aquestes mantenen amb col·lectius d’altres moviments socials. En l’acte també participaran el coordinador de la càtedra UNESCO d’Estudis Interculturals i director del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials de la UPF, Francisco Fernández, i l’autor, Enric Prat.