El conseller Jordi Ausàs inaugura les sessions de l'Assemblea General de la Mission Opérationnelle Transfrontalière

query_builder   9 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Jordi Ausàs inaugura les sessions de l'Assemblea General de la Mission Opérationnelle Transfrontalière

Intervé en l'acte d'obertura que tindrà lloc al Teatre El jardí de Figueres el dimecres, 10 de juny, a les 17 hores
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, inaugura les sessions de l’Assemblea General de la Mission Opérationnelle Transfrontalière (MOT) que se celebrarà al Teatre el Jardí de Figueres, el dimecres 10 de juny.  El conseller Jordi Ausàs, acompanyat del President de la MOT, l’ex ministre d’Estat francès i diputat i alcalde de Dunkerke, Michel Delebarre, i de la regidora encarregada de la cooperació transfronterera de l’Ajuntament de Figueres, Isabel Pineda, intervindrà en l’acte d’obertura de la conferència a les 17 hores.
 
La primera sessió, amb el títol “La cooperació transfronterera de proximitat en la futura política de cohesió territorial europea”, inclourà tres testimonis concrets sobre la implicació dels actors en la cooperació de proximitat, sobre la futura governança de l’Espai Català Transfronterer i sobre el finançament dels projectes transfronterers.
 
La Mission Opérationnelle Transfrontralière és un organisme patrocinat pel govern francès, amb seu a París, que fomenta la cooperació transfronterera de proximitat a l’estat francès. La Generalitat n’és membre des del 2007 i rep el seu suport en el procés de consolidació de l’Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer que engloba la demarcació de Girona i la Catalunya Nord.
 
Enguany la MOT ha triat Catalunya per organitzar la seva assemblea general, conscient que últimament la cooperació transfronterera és present a les comarques catalanes i que s’hi gesten accions vertebradores i ambiciones de construcció europea a escala local.

17:00|.Teatre El Jardí (pl. de Josep Pla, 2)|Figueres (L' Alt Empordà)

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, inaugurarà les sessions de l’Assemblea General de la Mission Opérationnelle Transfrontalière.