Sessió de debat sobre la indústria, a Tarragona, per elaborar escenaris de futur per a una Catalunya sostenible

query_builder   17 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Sessió de debat sobre la indústria, a Tarragona, per elaborar escenaris de futur per a una Catalunya sostenible

.
L’Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya és el full de ruta que estableix els objectius i les línies d'actuació que garanteixen l'evolució de Catalunya cap a escenaris de major sostenibilitat social, econòmica i ambiental, prenent com a horitzó l'any 2026
 
L’Estratègia s’establirà a partir d’un procés participatiu, obert als diferents sectors econòmics, professionals i a la ciutadania en general, que combinarà el debat i la conversa sobre els objectius amb l'aportació d'informes i càlculs
 
Entre els mesos de maig i de desembre el procés convida els representants dels sectors principals del país a identificar les polítiques més adequades per assolir un desenvolupament sostenible
 
 
El director dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a Tarragona, Josep Lluís Pau, i la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Tarragona, Hortènsia Grau, inauguraran demà dijous, 18 de juny, a les 18 hores, la quarta de les sessions per a l’elaboració de l’Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (EDSCAT), centrada en l’eix industrial.
 
L’EDSCAT s’establirà a partir d’un procés participatiu que combinarà el debat i la conversa sobre els objectius, amb l'aportació d'informes i càlculs per assegurar que les decisions siguin el més ben informades possible. En el marc de l'EDSCAT, es presentaran els reptes i les diagnosis de la situació actual de diferents sectors econòmics que s’han definit com a claus (indústria, turisme, energia, construcció, mobilitat, agrari i comerç i consum), s'identificaran impactes positius i negatius, actuals i futurs de cada sector i es proposaran les mesures a desenvolupar.

Entre els mesos de maig i de desembre, el procés convida els representants dels principals sectors del país a identificar les polítiques més adequades per assolir un desenvolupament sostenible. Està previst convidar els diferents col·lectius que articulen la societat civil del país a participar en un debat, presencial i virtual, per tal que proposin mesures que seran considerades en la redacció final de l'Estratègia. Les reunions presencials tindran lloc en diferents punts del territori. Es realitzaran sessions de debat sectorial al territori, dirigides a representants de la societat civil organitzada de l’àmbit acadèmic, associatiu ambiental, econòmic i de l’administració. També se’n faran per a sectors específics com ara els de l’educació, joves, dones, periodistes i gent gran. Les sessions es podran seguir presencial i virtualment, gràcies a una aplicació de debat digital. Es podrà seguir la informació a través de diferents xarxes socials, com ara el Facebook. La primera sessió es va celebrar a Girona, centrada en la mobilitat, la segona, a Sabadell, sobre la construcció, i la tercera, a Lleida, sobre el sector agrari.
 
La Generalitat impulsa l’estratègia amb ànim transversal, obert als diferents sectors econòmics, professionals i a la ciutadania en general. Es crearan diferents òrgans de seguiment, en els quals participaran diversos departaments i àmbits de l'Administració.
Més informació a: www.2026.cat

18:00|.Casa de la Generalitat (c. Major, 14)|Tarragona (El Tarragonès)

El director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge a Tarragona, Josep Lluís Pau, i la directora dels Serveis Territorials d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Tarragona, Hortènsia Grau, inauguraran la quarta de les sessions per a l’elaboració de l’Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (EDSCAT), centrada en l’eix industrial. En la sessió també participarà el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté.