Demà divendres, 29 de juny (10 h), a la sala d'actes del Palau Firal de Manresa

Protecció Civil presenta les novetats del Pla INFOCAT a la Catalunya Central

query_builder   28 juny 2012 15:15

event_note Nota de premsa

Demà divendres, 29 de juny (10 h), a la sala d'actes del Palau Firal de Manresa

Protecció Civil presenta les novetats del Pla INFOCAT a la Catalunya Central

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) i la Subdirecció Territorial del Departament d’Interior, presentaran demà divendres, 29 de juny  a les 10.00 hores, al Palau Firal de Manresa les novetats que enguany presenta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya, (INFOCAT).
 
La jornada la presidirà el subdirector territorial d’Interior a la Catalunya Central, Josep Rafart, i l’acompanyarà el responsable d’Anàlisi Geoeconòmica i Social, Xavier Sanclimens, que presentarà les novetats del Pla INFOCAT per al 2012. També hi participaran representants dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), el cos d’Agents Rurals i les Agrupacions de Defensa forestal (ADF).
 
L’objectiu de la jornada és informar als representants municipals del contingut del pla i dels procediments d’alerta i avisos als municipis, així com dels recursos previstos per l’actual campanya. La jornada va dirigida als responsables dels municipis, i als tècnics municipals i comarcals de protecció civil.
 
El pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT) té per objecte establir el marc jurídico-funcional per fer front a les emergències per incendis forestals dins l’àmbit de Catalunya, establint els avisos, l’organització i els procediments d’actuació dels serveis de la Generalitat (bombers, policials, sanitaris, logístics...) de les altres administracions públiques i també de les entitats privades que tinguin un paper rellevant en la gestió d’aquest tipus d’emergències. Inclou la quantificació i la localització dins del territori dels aspectes fonamentals per a l'anàlisi de risc, zonificació del territori, desplegament de mitjans i recursos, i localització d'infraestructures per als treballs d'actuació en cas d'emergència.
 
Un quart d’hora abans de la jornada, a les 09.45 hores, subdirector territorial d’Interior a la Catalunya Central, Josep Rafart atendrà als mitjans de comunicació.

09:00|Protecció Civil presenta les novetats del Pla INFOCAT a la Catalunya Central.Palau Firal de Manresa (c. de Castelladral, 5-7. Polígon Industrial Els Dolors)|Manresa (Bages)

El subdirector territorial d’Interior a la Catalunya Central, Josep Rafart, presentarà les novetats que enguany presenta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT). Un quart d’hora abans de la jornada, a les 9.45 hores, Rafart atendrà els mitjans de comunicació.