Cinc municipis signen pactes de consens social per a la instal·lació d'antenes de telefonia mòbil

query_builder   23 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Cinc municipis signen pactes de consens social per a la instal·lació d'antenes de telefonia mòbil

Montblanc, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Solsona i Tàrrega acorden amb les empreses operadores com s'implanten aquestes infraestructures als municipis
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, presidirà la signatura de cinc pactes locals de consens social per al desplegament d’infraestructures de telefonia mòbil, que tindrà lloc al Departament de Governació el proper dijous 25 de juny a les 10.30 hores. 

Aquestes pactes són el resultat de cinc proves pilot que s’han realitzat als municipis de Montblanc, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Solsona i Tàrrega on s’han aplicat tècniques de mediació entre les parts per evitar conflictes en el desplegament de les infraestructures de telefonia mòbil. La metodologia emprada es recull a la guia per la Generació del Consens per al Desplegament d’Infraestructures de Telefonia mòbil (Gecodit). Després d’aquestes primeres proves pilot l’experiència s’estendrà a altres municipis d’arreu de Catalunya.
 
L’acte consistirà en la signatura de cinc pactes diferents, un entre cada municipi i les empreses de telefonia mòbil que hi operen. Representaran els seus municipis l’alcalde de Sabadell, Manel Bustos; l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz; l’alcalde de Solsona, Xavier Jounou; l’alcalde de Tàrrega, Joan Amèzaga, i el regidor d’Urbanisme i noves tecnologies de Montblanc, Francesc Benet. Per part de les operadores signaran els pactes el director general de Telefónica Catalunya, Kim Faura; el director tècnic a Catalunya de Vodafone, Miguel Ángel Alloza; el director territorial de Xarxes Zona Nord-est de France Telecom Espanya (Orange), Daniel Andreu, i el gerent de Relacions Institucionals d’Xfera Móviles (Yoigo), José M. Torrenteras. A més, hi haurà representants veïnals que també subscriuen el pacte.

10:30|.Departament de Governació i Administracions Públiques (Via Laietana, 26)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, presidirà la signatura de cinc pactes pel consens social en la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil entre els municipis de Montblanc, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Solsona i Tàrrega i les empreses Telefónica, Vodafone, France Telecom i Xfera.