La UB recorda la vida universitària dels anys 50 en una exposició amb el suport de la Generalitat

query_builder   3 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

La UB recorda la vida universitària dels anys 50 en una exposició amb el suport de la Generalitat

Dijous, 4 de juny (19 h), el director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Miquel Caminal, participarà en la inauguració a la UB
L’exposició “La nostra memòria d’un temps de silenci”, que ha comptat amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica, recupera les vivències de l’alumnat de Magisteri durant el franquisme
 
El director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Miquel Caminal, participarà demà dijous (19 h) en la inauguració de l’exposició “La nostra memòria d’un temps de silenci 1950-60”, que recupera l’experiència de l’alumnat de Magisteri dels anys cinquanta. La mostra il·lustra l’experiència dels alumnes, la majoria dones, que van formar-se en aquell temps, condicionat per un model ideològic i polític vinculat a la Falange i l’Església. Alhora, pretén reivindicar l’esforç d’aquelles mateixes mestres per tal d’entroncar l’escola dels anys seixanta i setanta amb la tradició pedagògica anterior a la Guerra Civil.
 
La mostra, impulsada per l’Associació d’Antics Alumnes de la Universitat de Barcelona amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat, s’instal·larà al vestíbul de l’Edifici Històric de la UB. En la inauguració, també intervindran el rector de la UB, Dídac Ramírez, i la presidenta de l’Associació d’Antics Alumnes de la Facultat de Formació de Professorat, Montserrat Blanch.
 
Antics Alumnes de la UB promou l’exposició a partir de material conservat i catalogat per membres de l’Associació d’Antics Alumnes de la Facultat de Formació del Professorat i de l’Arxiu Històric de la UB. La mostra, que serà itinerant, es podrà veure del 8 al 30 de juny al Seminari Conciliar de Barcelona (Carrer de la Diputació, 231).
 
El muntatge de l’exposició, que recrea l’aparença d’una aula d’escola, aplega documents, objectes i fotografies de l’època. També il·lustra aspectes com ara els requisits que es demanaven per accedir a l’Escola Normal de Barcelona (denominada Escuela de Magisterio Virgen de la Merced) o els antics plans d’estudis. Vitrines en forma de pupitres mostraran materials al voltant de les diferents assignatures que s’estudiaven i també es podran veure alguns exemples de trajectòries personals d’alumnes de magisteri que després van exercir durant anys com a mestres de futures generacions.
 

19:00|.Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585)|Barcelona (El Barcelonès)

El director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Miquel Caminal, participarà en la inauguració de l'exposició “La nostra memòria d’un temps de silenci”, que recupera la memòria de la vida universitària dels anys 50.