El Pallars Sobirà acollirà diumenge els actes de commemoració del "Camí de la Llibertat"

query_builder   10 juliol 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El Pallars Sobirà acollirà diumenge els actes de commemoració del "Camí de la Llibertat"

Inauguració del nou itinerari del Camí de la Llibertat a l'Alt Àneu, que refà el trajecte de centenars d'evadits durant la II Guerra Mundial
  •  Diumenge, 12 de juliol (12:30 h), el secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, participarà en la inauguració de la senyalització de l’itinerari “el Camí de la Llibertat”
  • A la tarda, (17:30 h), presidirà la cerimònia de cloenda de la XVII edició de la travessa “le Chamin de la Liberté”
 
 
La directora general de la Memòria Històrica de la Generalitat, Mª Jesús Bono, participarà diumenge (12:30 h) en la inauguració de la senyalització de l'itinerari "el Camí de la Llibertat" que discorre entre les proximitats de Seix (Ariège) i Alòs d'Isil (Pallars Sobirà). També hi participaran l'alcalde d'Alt Àneu, Josep Maria Costansa, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Xavier Ribera, i el president de l'associació "le Chamin de la Liberté", Guy Seris, i el director territorial del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a l'Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval.
 
 
El nou itinerari, que s'inclourà dins la Xarxa Espais de Memòria que impulsa el Memorial Democràtic, inclou un monòlit a Alós d'Isil i cartelleres informatives als punts més emblemàtics del trajecte que van fer milers de persones que fugien de la invasió nazi. 
 
XVII edició de la travessa "le Chemin de la Liberté"
 
A la tarda (17:30 h), la directora participarà en els actes de cloenda de la XVII edició de la travessa "le Chemin de la Liberté", que organitza cada segon cap de setmana de juliol l'associació cultural "le Chemin de la Liberté" i que rememora les evasions que durant els anys de la Segona Guerra Mundial milers de persones protagonitzaren pels itineraris de muntanya que uneixen França amb Espanya amb l'objectiu de fugir dels nazis i dels efectes de la contesa bèl·lica.
 
La caminada discorre pels mateixos camins que van fer els refugiats i pretén recuperar aquesta ruta i honorar la tasca de quants varen prendre part en les evasions i en el pas de documentació (guies, enllaços, col·laboradors de suport, evadits...). Tot orientat envers un turisme de memòria i amb l'objectiu de preservar i donar a conèixer aquest patrimoni.
 
A l'acte també hi partiparan l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Xavier Ribera, i el president de l'associació "le Chamin de la Liberté", Guy Seris, i el director territorial del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a l'Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval.


 
TEMA: INAUGURACIÓ SENYALITZACIÓ DE L'ITINERARI "EL CAMÍ DE LA LLIBERTAT"
DIA: DIUMENGE 12 DE JULIOL DE 2009
HORA: 12.30 H
LLOC: REFUGI FORNET (ALT ÀNEU)
 
 
 
TEMA: CLOENDA DE LA XVII EDICIÓ DE LA TRAVESSA "LE CHEMIN DE LA LIBERTÉ
DIA: DIUMENGE 12 DE JULIOL DE 2009
HORA: 17.30 H
LLOC: POLIESPORTIU MUNICIPAL D'ESTERRI D'ÀNEU

12:30|.Refugi Fornet|Alt Àneu (El Pallars Sobirà)

La directora general de la Memòria Històrica, Mª Jesús Bono, participarà en la inauguració de la senyalització de l'itinerari "el Camí de la Llibertat" que discorre entre les proximitats de Seix (Ariège) i Alòs d'Isil (Pallars Sobirà).