El conseller Tresserras presenta el menhir trobat a Mollet del Vallès

query_builder   26 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Tresserras presenta el menhir trobat a Mollet del Vallès

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, presentaran divendres vinent, 3 de juliol, a les 12 el menhir que es va trobar en les obres de construcció d’un aparcament subterrani que l’ajuntament realitzava a Mollet del Vallès. L’acte es farà al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, on s’ha dut a terme la restauració del menhir.
 
En la presentació també intervindran M. Àngels Jorba, restauradora del nostre Centre de Restauració de Béns Mobles, i Josep Bosch, del Museu de Gavà, expert el període neolític i més concretament en menhirs i esteles, que explicarà la importància de la troballa. Acompanyarà el conseller el director general del Patrimoni Cultural, Josep Maria Carreté.
 
El monòlit data del neolític i presenta diversos gravats. Fa cinc metres d’alçada i pesa unes sis tones. Va ser trobat durant unes obres al pàrquing municipal del Pla de les Pruneres, a Mollet del Vallès. La troballa va sorprendre els arqueòlegs, ja que no és freqüent trobar aquest tipus de monuments prehistòrics a Catalunya.

12:00|.Centre de Restauració de Béns Mobles. Arnau Cadell, 30. Valldoreix|Sant Cugat del Vallès (El Vallès Occidental)

Presentació del menhir trobat a Mollet del Vallès