Presentació de conclusions del primer fòrum sobre descentralització i prevenció de conflictes, organitzat per la Generalitat, l'ONU i l'ICIP

query_builder   7 juliol 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Presentació de conclusions del primer fòrum sobre descentralització i prevenció de conflictes, organitzat per la Generalitat, l'ONU i l'ICIP

Dimecres, 8 de juliol (18.30 h), a la Casa de la Convalescència de Barcelona
 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, i el sotsdirector de l’Staff College de Nacions Unides, Jafar Javan, presidiran demà la cloenda i presentació de conclusions del primer Fòrum sobre Governança Descentralitzada i Prevenció de Conflictes (18.30 h). Es tracta del primer fòrum organitzat conjuntament per l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, l’Staff College de l’ONU i l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). La trobada reuneix des d’ahir i fins demà a Barcelona destacats responsables de l’ONU que treballen en missions de pau arreu del món.
 
El fòrum, dirigit a personal de l’ONU, de l’Administració catalana, personal acadèmic i organitzacions de la societat civil, té com a objectiu identificar quan i com una política centralista o descentralitzadora han contribuït a provocar o prevenir conflictes. S’hi analitzen les experiències de països com Índia, Guatemala, Indonèsia, Macedònia, Bòsnia i Hercegovina, Nepal o la pròpia Catalunya. El fòrum és fruit d’un conveni entre la Generalitat i l’Staff College de l’ONU, on es formen els seus quadres, per fer de Catalunya el primer centre de formació de Nacions Unides de l’Estat.  
 
 Més informació a www.gencat.cat/dirip
 
 

18:30|.Casa Convalescència (c. Sant Antoni Maria Claret, 171)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, Xavier Badia, i el sotsdirector de l'Staff College de Nacions Unides, Jafar Javan, presidiran la cloenda i presentació de conclusions del Fòrum Governança Descentralitzada i Prevenció de Conflictes, organitzat per la Generalitat, l'ONU i l'ICIP.